Χιλιάδες πτήσεις ακυρώθηκαν στις ΗΠΑ και εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές και δημόσιοι υπάλληλοι έμειναν στα σπίτια τους, περιμένοντας μια χιονοθύελλα που αναμένεται να πλήξει τις ανατολικές και τις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Περισσότερες από 2.600 πτήσεις με προορισμό ή προέλευση τις ΗΠΑ είχαν ακυρωθεί την Πέμπτη στις 08.00 (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Flightaware.

Το χιόνι άρχισε σήμερα να πέφτει γύρω στις 07.00 (τοπική ώρα, 14.00 ώρα Ελλάδας) στην Ουάσιγκτον, όπου ο λευκός μανδύας ενδέχεται να φθάσει τα 18 εκατοστά, ενώ θα συνοδευθεί τη νύκτα από μια πτώση των θερμοκρασιών μέχρι τους 13 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS).

Χιόνι ύψους 7 ως 18 εκατοστών αναμένεται επίσης στη Νέα Υόρκη, όπου οι θερμοκρασίες αναμένεται κι εκεί να πέσουν το βράδυ μέχρι τους 10 βαθμούς υπό το μηδέν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι συναγερμοί για χιονοθύελλα αφορούν περίπου 29 εκατ. Αμερικανούς, από το Τέξας, στο νότο, μέχρι τη Νέα Αγγλία, στα βορειοανατολικά, περνώντας από τις ακτές της Βιρτζίνια (ανατολικές ΗΠΑ), σύμφωνα με την NWS.

Οι κεντρικές διοικήσεις, περιλαμβανομένων πολλών υπουργείων, έκλεισαν σήμερα και οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να τηλε-εργασθούν, ανακοίνωσε στο Twitter το OPM, το Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού στο οποίο ανήκουν αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Πολυάριθμα σχολεία έκλεισαν επίσης στην Ουάσιγκτον και τα περίχωρά της, όπου προβλήματα υπήρξαν στις δημόσιες μεταφορές.

Νοτιότερα, παγωμένες βροχές έχουν ανακοινωθεί στην κοιλάδα του Μισισιπή, μέχρι το Τενεσί.