Εκκληση στους Καναδούς να σταματήσουν να… Σποκ-οποιούν τα χαρτονομίσματα των πέντε δολαρίων, απηύθυναν οι Αρχές της χώρας, μιας και διαπίστωσαν πως το κακό έχει παραγίνει τις τελευταίες μέρες.

Ανέκαθεν πολλοί Καναδοί είχαν τη συνήθεια να μουτζουρώνουν το χαρτονόμισμα των πέντε δολαρίων της χώρας τους, προσδίδοντας στη μορφή που απεικονίζεται, τα χαρακτηριστικά του ηθοποιού Λέοναρντ Νίμοϊ, ο οποίος έπαιζε τον περίφημο Σποκ στη δημοφιλή σειρά επιστημονικής φαντασίας, Σταρ Τρεκ.

Ο λόγος που το έκαναν αυτό ήταν επειδή το πρόσωπο του τέως πρωθυπουργούΓουίλφρεντ Λόριερ, έμοιαζε πολύ με αυτό του δημοφιλούς ηθοποιού. Όταν όμως ο Νίμοϊ πέθανε την περασμένη εβδομάδα, τότε όλο και περισσότεροι Καναδοί, θέλοντας με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο να αποτίσουν φόρο τιμής στη μνήμη του, άρχισαν να…σποκοποιούν τα πεντοδόλαρα.

Η τάση αυτή, προκάλεσε την παρέμβαση της Κεντρικής Τράπεζας του Καναδά, η οποία είπε πως ναι μεν αυτό το παράξενο χόμπι δεν συνιστά αδίκημα ή άλλου είδους αξιόποινη πράξη, όμως συνέστησε πως καλό θα ήταν να σταματήσει για ευνόητους λόγους.