Η Σιγκαπούρη διατήρησε τον τίτλο της πιο ακριβής πόλης στον κόσμο για δεύτερη συνεχή χρονιά σύμφωνα με το Economist Intelligence Unit (EIU). Το Παρίσι κατέλαβε τη δεύτερη θέση και ακολούθησαν το Όσλο, η Ζυρίχη και το Σίδνεϊ. Η Μελβούρνη κατετάγη έκτη, με την Γενεύη, την Κοπεγχάγη, το Χονγκ Κονγκ και τη Σεούλ να ολοκληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Ο Economist Intelligence Unit σημειώνει στη σχετική έρευνα πως η πρόσφατη ανατίμηση του ελβετικού φράγκου έναντι του ευρώ συνεπάγεται ότι η Ζυρίχη και η Γενεύη θα είναι στην πραγματικότητα οι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου σε τρέχουσες συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Οι μεγάλες ιαπωνικές πόλεις όπως το Τόκιο και η Οσάκα που συνήθως περιλαμβάνονται μεταξύ των πιο ακριβών πόλεων του κόσμου λείπουν από την κατάταξη του EIU, λόγω του ασθενούς πληθωρισμού και της υποτίμησης του γιεν.

Η εξαμηνιαία έρευνα βασίζεται στη σύγκριση τιμών βάσει καλαθιού αγαθών, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων, ποτών, ενδυμάτων, μισθωμάτων, κόστους μεταφορών, λογαριασμών κοινής ωφέλειας, ιδιωτικών σχολείων, οικιακών βοηθών και ψυχαγωγικών δαπανών.

Οι πόλεις της Ινδίας κυριάρχησαν στη λίστα των δέκα φθηνότερων πόλεων του κόσμου. Το Καράτσι κατέλαβε την πρώτη θέση, ακολουθούμενο από την Μπανγκαλορ, το Καράκας, το Μουμπάι, το Τσενάι και το Νέο Δελχί.