Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανήρτησε την Κυριακή βίντεο με τον αποκεφαλισμό 21ανδρών, οι οποίοι παρουσιάζονται ως αιγύπτιοι χριστιανοί κόπτες και είχαν απαχθεί στη Λιβύη.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες τις οποίες χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος, φαίνονται τα θύματα να φορούν πορτοκαλί φόρμες και δεμένα πισθάγκωνα να οδηγούνται σε παραλία.

Στη συνέχεια υποχρεώνονται να γονατίσουν και αποκεφαλίζονται από τους δήμιούς τους.

Το βίντεο είναι πολύ προσεκτικά σκηνοθετημένο και ξεκινάει με τη φράση: «Ενα μήνυμα υπογεγραμμένο με αίμα για όλα τα έθνη του σταυρού»

Στο κάτω μέρος της εικόνας αναγράφεται: «Οι άνθρωποι του σταυρού, οι οπαδοί της εχθρικής αιγυπτιακής εκκλησίας» ενώ ο αρχηγός των δολοφόνων ακούγεται να απειλεί ότι το Ισλαμικό Κράτος θα κατακτήσει τη Ρώμη.

Ως τοποθεσία όπου έγινε η σφαγή των χριστιανών αναφέρεται «Η ακτή του Wilayat Tarabulus στη Μεσόγειο θάλασσα», υποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο ότι το βίντεο γυρίστηκε κοντά στην Τρίπολη της Λιβύης.

Μετά τον μαζικό αποκεφαλισμό η κάμερα στρέφεται στη θάλασσα, η οποία φαίνεται να έχει βαφτεί κόκκινη από το αίμα των αθώων ομήρων.

Χιλιάδες Αιγύπτιοι μετακινήθηκαν στη γειτονική Λιβύη μετά την εξέγερση του 2011 στην Αίγυπτο για να αναζητήσουν εργασία, παρά τις προειδοποιήσεις των αιγυπτιακών αρχών να αποφύγουν μία από τις πλέον επικίνδυνες χώρες της περιοχής.