Εκδόθηκε στη Γαλλία ο γάλλος που φέρεται ότι συνδέεται με τους αδελφούς Κουασί, τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Charlie Hebdo, και είχε συλληφθεί την 1η Ιανουαρίου στη Βουλγαρία προσπαθώντας να περάσει στην Τουρκία μαζί με τον τρίχρονο γιο του.

Την Τετάρτη το βράδυ, ο 29χρονος Γάλλος μεταφέρθηκε από τις φυλακές του Χάσκοβο στη Σόφια, σε συντονισμό των βουλγαρικών και των γαλλικών Αρχών, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Βουλγαρική Εθνική Ραδιοφωνία.

Οι γάλλοι εισαγγελείς κατηγορούν τον Ζοακίν για συμμετοχή σε ομάδες που εμπλέκονται με το οργανωμένο έγκλημα, στόχος των οποίων είναι η διοργάνωση τρομοκρατικών ενεργειών.

Η μητέρα του παιδιού είχε αναφέρει στις γαλλικές αρχές ότι ο νεαρός Γάλλος προσπαθούσε να περάσει στη Συρία προκειμένου να εκπαιδεύσουν τον γιο του οι τζιχαντιστές.

Ο ίδιος ο Ζοακίν, με καταγωγή από την Αϊτή, δηλώνει αθώος και επιμένει ότι με τους αδελφούς Κουασί τον συνέδεε «παλιά φιλία». Την περασμένη εβδομάδα δήλωσε συγκεκριμένα ότι έπαιζαν μαζί ποδόσφαιρο και συνδέονταν «επαγγελματικά» σε μία επιχείρηση πώλησης ενδυμάτων.