Oι ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 76 αντάρτες σκοτώθηκαν σε δύο αεροπορικές επιδρομές την Τρίτη στο πλαίσιο της ευρείας κλίμακας επιχείρησης εναντίον των Ταλιμπάν στις περιοχές των φυλών, κοντά στην αφγανική μεθόριο.

Τα αεροπορικά πλήγματα διεξήχθησαν στην περιοχή Ντάτα Χελ στο Βόρειο Ουαζιριστάν, όπου τουλάχιστον 35 μαχητές είχαν σκοτωθεί σε αεροπορικές επιδρομές την Κυριακή.

«53 τρομοκράτες, περιλαμβανομένων ξένων, σκοτώθηκαν» ανακοίνωσε ο στρατός σε ένα δελτίο Τύπου, ενώ στη συνέχεια γνωστοποίησε τον θάνατο 23 ακόμη σε μια άλλη επιδρομή.

Οι πακιστανικές αρχές χρησιμοποιούν τον όρο «ξένοι» όταν αναφέρονται σε μαχητές που προέρχονται από τις αραβικές χώρες ή από την κεντρική Ασία και οι οποίοι κατέφυγαν στις περιοχές των φυλών μετά την εκστρατεία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν το 2001.

«Έξι κρησφύγετα των τρομοκρατών, μία αποθήκη πυρομαχικών και επτά οχήματα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες καταστράφηκαν επίσης» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η πρόσβαση των δημοσιογράφων στην περιοχή των συγκρούσεων έχει απαγορευτεί. Δεν υπάρχει επομένως κανένα μέσο προκειμένου να διασταυρωθεί ο αριθμός και η ταυτότητα των θυμάτων, όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Πακιστάν έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις τους στις περιοχές των φυλών μετά τη σφαγή 150 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων 134 παιδιών, σε ένα σχολείο στην Πεσάβαρ την 16η Δεκεμβρίου.