Εκατοντάδες άνθρωποι στο νότιο Αφγανιστάν διαδήλωσαν σήμερα για να εκφράσουν την επιδοκιμασία τους για τη δολοφονία των 12 ανθρώπων στη γαλλική εφημερίδα Charlie Hebdo, ενώ χαρακτήρισαν τους δύο ένοπλους «ήρωες που τιμώρησαν τους υπεύθυνους για τις ασεβείς γελοιογραφίες εναντίον του προφήτη του Ισλάμ», ανέφεραν αξιωματούχοι σήμερα.

Οι διαδηλωτές επίσης διαμαρτυρήθηκαν για τις δηλώσεις του προέδρου Άσραφ Γάνι που καταδίκασε την πολύνεκρη επίθεση εναντίον της σατιρικής εφημερίδας, σύμφωνα με τους αξιωματούχους της επαρχίας Ουρουζγκάν.

Οι διαδηλωτές χαρακτήριζαν τους δράστες ήρωες και φώναζαν ότι εκείνοι που είχαν χλευάσει τον προφήτη Μωάμεθ τιμωρήθηκαν» είπε ο αρχηγός της αστυνομίας της περιοχής Τσόρα, Αμπντούλ Κάουι.

Ο αρχηγός της επαρχιακής αστυνομίας του Ουρουζγκάν Ματιουλάχ Χαν υποστήριξε ότι η αστυνομία είχε ενημερωθεί για τη διαδήλωση αυτή, την οποία επέτρεψε καθώς το αφγανικό Σύνταγμα αναγνωρίζει το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης.

«Τα μέτρα ασφαλείας ήταν επαρκή και η διαδήλωση ήταν ειρηνική» επισήμανε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Γάνι είχε εκδώσει μία ανακοίνωση, ένα 24ωρο μετά την επίθεση στην εφημερίδα, όπου είχε επισημάνει ότι «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτήν τη βίαιη ενέργεια».