Ο επικεφαλής του σιιτικού λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ εκτίμησε την Παρασκευή ότι οι τζιχαντιστές βλάπτουν περισσότερο το Ισλάμ από τα έργα που σατιρίζουν τον προφήτη Μωάμεθ, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα στο μακελειό στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.

«Τώρα είναι πιο απαραίτητο από ποτέ να μιλήσουμε για τον προφήτη εξαιτίας της συμπεριφοράς κάποιων τρομοκρατικών οργανώσεων που διεκδικούν το Ισλάμ», δήλωσε ο Χασάν Νασράλα, το σιιτικό κίνημα του οποίου μάχεται κατά των σουνιτικών τζιχαντιστικών οργανώσεων στη Συρία στο πλευρό του συριακού στρατού.

«Μέσω των χυδαίων, βίαιων και απάνθρωπων πράξεών τους, οι οργανώσεις αυτές βλάπτουν τον προφήτη και τους μουσουλμάνους περισσότερο από όσο το κάνουν οι εχθροί τους (…) περισσότερο από τα βιβλία, τις ταινίες και τα σκίτσα που εξυβρίζουν τον προφήτη», πρόσθεσε ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ σε ένα τηλεοπτικό του διάγγελμα.

«Πρόκειται για τις χειρότερες ενέργειες που έχουν βλάψει τον προφήτη ποτέ στην ιστορία», υπογράμμισε ο Νασράλα.

Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ αναφερόταν στο διάσημο βιβλίο του Σαλμάν Ρούσντι «Σατανικοί Στίχοι» εξαιτίας του οποίου ο Αγιατολάχ Χομεϊνί είχε εκδώσει φάτουα εναντίον του συγγραφέα το 1989, το αντιισλαμικό βίντεο «Η αθωότητα των μουσουλμάνων» που είχε προκαλέσει βίαια επεισόδια στον αραβικό κόσμο το 2012 και στα σκίτσα του Μωάμεθ που δημοσιεύθηκαν το 2005 σε μια δανέζικη εφημερίδα και από τη Σαλί Εμπντό.

Ο Χασάν Νασράλα δεν αναφέρθηκε ούτε καταδίκασε την επίθεση εναντίον της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας την Τετάρτη.

Παρόλα αυτά επεσήμανε ότι μετά τις ωμότητες που διέπραξαν οι τζιχαντιστές στη Συρία, το Ιράκ, τον Λίβανο, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και την Υεμένη, «η μάστιγα έφτασε σήμερα στις χώρες που εξήγαγαν (τους εξτρεμιστές αυτούς) προς τις χώρες μας», σε μια σαφή αναφορά στη Γαλλία.