Τη δουλειά του έχασε δημόσιος υπάλληλος στην Ινδία, ο οποίος είχε να πατήσει το πόδι του στο γραφείο 25 ολόκληρα χρόνια.

Ο Α. Κ. Βέρμα, ηλεκτρολόγος μηχανικός του Τμήματος Δημοσίων Εργων, έφυγε με ολιγοήμερη άδεια το 1990 και δεν επέστρεψε ποτέ στο γραφείο του.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Βέρμα προσελήφθη το 1980 και επί μία δεκαετία εργάστηκε κανονικά.

Επειτα από εκείνη τη άδεια ωστόσο, η υπηρεσία έχασε τα ίχνη του. Παρολ’ αυτά άρχισε να τον αναζητά σχεδόν δύο χρόνια αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 1992.

Τελικά, το 2005, αφού πέρασαν περισσότερα από δέκα έτη, συντάχθηκε το κατηγορητήριο, ενώ τον Αύγουστο του 2007 εκδόθηκε το πόρισμα της έρευνας, με βάση το οποίο ο Βέρμα κρίθηκε αδικαιολογήτως απών.

Αν και ο τότε υπουργός Αστικής Ανάπτυξης έκανε δεκτή την εισήγηση για απόλυση τού Βέρμα, η υπόθεση μπήκε για μία ακόμη φορά στο αρχείο…

Δεν είναι σαφές αν όλα αυτά τα χρόνια ο Βέρμα λάμβανε κανονικά τον μισθό του. Αυτό που είναι σαφές είναι ότι δεν πρόκειται για τον πρώτο – ίσως ούτε και τον τελευταίο – δημόσιο υπάλληλο στην Ινδία που παίρνει από μόνος του άδεια επ’ αόριστον.

Τον περασμένο Αύγουστο, μια καθηγήτρια Βιολογίας στην επαρχία Μαντνιά Πραντές στην κεντρική Ινδία απολύθηκε, καθώς έλειπε από τη θέση της για 23 χρόνια, ενώ είχε προσληφθεί μόλις μία χρονιά νωρίτερα.