Τρεις ύποπτοι ως δράστες της επίθεσης στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo έχουν αναγνωριστεί από τις γαλλικές Αρχές, βάσει επιβεβαιωμένων πληροφοριών από αστυνομικές πηγές που επικαλούνται τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Σύγχυση με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για συλλήψεις που διαψεύστηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών.

Η εφημερίδα Liberation έκανε λόγο το βράδυ της Τετάρτης για σύλληψη τριών υπόπτων για την επίθεση στο Charlie Hebdo, ωστόσο δεν υπήρξε επιβεβαίωση από το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο και κάλεσε τα γαλλικά μέσα να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση ως προς την συνολική πληροφόρηση.

Στην ηλεκτρονική της πύλη η εφημερίδα ανέφερε ότι κατά πληροφορίες οι ύποπτοι είναι οι Σαΐντ Κ., γεννηθείς το 1980 στο Παρίσι, Σέριφ Κ. γεννηθείς το 1982 επίσης στο Παρίσι και Χαμίντ Μ. γεννηθείς το 1996, οι οποίοι προέρχονται από το βορειοδυτικό προάστιο του Παρισιού Ζενεβιγέ.

O Monde, επικαλούμενος αστυνομικές πηγές, μετέδωσε ότι η μόνη επιβεβαιωμένη πληροφορία είναι πως οι ύποπτοι έχουν αναγνωριστεί.

Η Metro News μετέδωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι η αστυνομία έχει αναγνωρίσει τους πιθανούς δράστες, ενώ και η εφημερίδα Le Monde ανέφερε σε tweet ότι επιβεβαίωσε από αστυνομικές πηγές πως τρεις ένοπλοι έχουν αναγνωριστεί.

Οι ύποπτοι είναι ηλικίας 34, 32 και 18 ετών και προέρχονται από το βορειοδυτικό προάστιο του Παρισιού Ζενεβιγέ, ανέφερε επίσης η εφημερίδα Le Monde.

Η