Οι δύο σατιρικές εφημερίδες με την ευρύτερη κυκλοφορία στην Ισπανία, οι εφημερίδες El Jueves και Mongolia, εξέφρασαν την Τετάρτη την αλληλεγγύη τους μετά την φονική επίθεση εναντίον των γραφείων της Charlie Hebdo, την ώρα που η Mongolia αναδημοσίευσε μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter το εξώφυλλο της γαλλικής εφημερίδας που ήταν αφιερωμένο στον προφήτη Μωάμεθ.

«Σήμερα είμαστε όλοι #Charlie Hebdo και εμείς υποστηρίζουμε την ελευθερία της έκφρασης» έγραψε ο συντάκτης της μηνιαίας εφημερίδας Revista Mongolia που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Μάρτιο του 2012, Γκονθάλο Μπόιγιε, στον λογαριασμό του στο Twitter.

Το μήνυμα αυτό συνοδευόταν από ένα σκίτσο του Καμπί, που βρίσκεται μεταξύ των 12 νεκρών της αιματηρής επίθεσης που σημειώθηκε σήμερα στο Παρίσι εναντίον των κεντρικών γραφείων της Charlie Hebdo: κρατώντας το κεφάλι με τα χέρια του ο Μωάμεθ μονολογεί σ’ αυτό το σκίτσο: «είναι δύσκολο να σε λατρεύουνε μαλ…» ενώ μία λεζάντα περιγράφει: «ο Μωάμεθ περιθωριοποιείται από τους φονταμενταλιστές».

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία προκειμένου η θρησκευτική πίστη μιας ομάδας να επιβάλλεται την ελευθερία της έκφρασης των άλλων» προσέθεσε ο Μπόιγιε σε άλλο μήνυμα του.

«Άσχημοι καιροί για το χιούμορ» έγραψε με μαύρα γράμματα στον ιστότοπό της πάνω από το σκίτσο που απεικονίζει μια φωτογραφική μηχανή που έχει τοποθετηθεί πάνω σε λίμνη αίματος η εβδομαδιαία El Jueves, που κυκλοφορεί στην Ισπανία από το 1977.

«Αλληλεγγύη με τους συντρόφους μας της @Charlie Hebdo» ήταν το μήνυμα που ανάρτησαν οι συντάκτες της εφημερίδας στο Twitter.