Ο αλγερινός στρατός επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι στη διάρκεια της νύχτας σκότωσε τον αρχηγό της ένοπλης οργάνωσης «Τζουντ αλ-Χαλίφα» («Στρατιώτες του Χαλιφάτου»), που ευθύνεται για την απαγωγή και τον αποκεφαλισμό του γάλλου τουρίστα Ερβέ Γκουρντέλ τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με ανακοίνωσή του που περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οπως επιβεβαίωσε ο στρατός, στη διάρκεια επιχείρησης που διεξήχθη στο Ισέρ, 60 χιλιόμετρα ανατολικά του Αλγερίου, κατά την οποία σκοτώθηκαν «τρεις τρομοκράτες», «επιβεβαιώθηκε η ταυτότητα του επικίνδυνου εγκληματία Γκούρι Αμπντελμάλεκ, ο οποίος είχε αναλάβει την ευθύνη για την δολοφονία του Γάλλου Ερβέ Γκουρντέλ».

Νωρίτερα την Τρίτη, την είδηση μετέδωσε ένας τοπικός τηλεοπτικός σταθμός ο οποίος πρόσκειται στην αλγερινή κυβέρνηση.

Το δίκτυο Ennahar TV, επικαλούμενο ανώνυμη πηγή ασφαλείας, μετέδωσε το πρωί σήμερα ότι ο στρατός σκότωσε τον Γκούρι Αμπντελμάλεκ, τον αρχηγό της οργάνωσης «Στρατιώτες του Χαλιφάτου», που έχει εκφράσει την αλληλεγγύη της προς τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία.

Η ίδια πηγή μετέδωσε ότι ο Αμπντελμάλεκ και δύο άλλοι μαχητές σκοτώθηκαν στα ανατολικά της πρωτεύουσας Αλγέρι σε συγκρούσεις με τις ειδικές δυνάμεις.

Η οργάνωσή του ευθύνεται για την απαγωγή και τον αποκεφαλισμό του Γάλλου, τις οποίες, όπως είχε ανακοινώσει, πραγματοποίησε ως αντίποινα για τη συμμετοχή της Γαλλίας στο συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους.