Ενα μεγάλο άνοιγμα, στο Λονδίνο αυτή τη φορά, επιχειρούν οι New York Times. Η ναυαρχίδα του αμερικανικού Τύπου έχει ήδη «κλείσει» τα κεντρικά γραφεία στο Μπλούμσμπερι, στην καρδιά του Λονδίνου, και με το νέο έτος αναμένεται να τα γεμίσει με περί τα 100 άτομα προσωπικό.

Στόχος προφανώς των New York Times είναι να δημιουργήσουν έναν «ψηφιακό κόμβο» στην Ευρώπη, ένα κέντρο για τα διεθνή θέματα της εφημερίδας. Οι υπάλληλοι οι οποίοι θα στελεχώσουν τα νέα γραφεία θα μεταφερθούν από τα γραφεία των New York Times στο Παρίσι, αλλά και από τις ΗΠΑ.

Οσον αφορά τα γραφεία του Παρισιού – όπου εδρεύει επί μακρόν η International Herald Tribune – δεν τίθεται θέμα να κλείσουν. Απλώς εικάζεται ότι το Λονδίνο είναι πιο κατάλληλο μέρος για να καλυφθεί η επικαιρότητα της Γηραιάς Ηπείρου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού περιοδικού Property Week, το οποίο ασχολείται με την αγορά ακινήτων, τα νέα γραφεία βρίσκονται σε έναν «ανακαινισμένο χώρο, με ιδιωτική αυλή, η οποία προσφέρει μία όαση ηρεμίας μέσα στο πολύβουο κεντρικό Λονδίνο».

Οι βρετανοί ανταγωνιστές πάντως δεν θεωρούν να απειλούνται από το νέο εγχείρημα των New York Times. Απεναντίας, όπως σημειώνει η Guardian, είναι συναρπαστικό το γεγονός ότι δύο κορυφαίες φιλελεύθερες εφημερίδες του κόσμου κινούνται η μία στα εδάφη της άλλης – και η Guardian σχεδιάζει να επεκτείνει τα γραφεία της στη Νέα Υόρκη, τα οποία άνοιξε το 2011.