Την ώρα που η διεθνής κοινότητα ασχολείται με την ψεύτικη δολοφονία του -όπως τουλάχιστον αυτή παρουσιάζεται στη χολιγουντιανή κωμωδία The Interview-, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προσκαλεί τον ηγέτη της Βορείου Κορέας στη Μόσχα για τα 70 χρόνια από την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας.

Την ανακοίνωση έκανε εκπρόσωπος του Κρεμλίνου την Παρασκευή. «Ναι, μία πρόσκληση εστάλη» δήλωσε ο Ντμίτρι Πέσκοφ, μιλώντας στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Itar Tass.

Η Ρωσία γιορτάζει την σοβιετική νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας στις 9 Μαΐου.

Εάν ο Κιμ Γιονγκ-Ουν δεχθεί, τότε η επίσκεψη αυτή θα είναι η πρώτη του βορειοκορεάτη ηγέτη σε ξένη χώρα από το 2011, οπότε ανέλαβε την ηγεσία στην ασιατική χώρα.

Η Μόσχα επιθυμεί συνεργασία με τη Βόρειο Κορέα για το χτίσιμο ενός αγωγού φυσικού αερίου που θα περνά μέσα από τη χώρα και θα φτάνει στη Νότιο Κορέα. Από την πλευρά της η Πιονγιάνγκ, έχει ανάγκη από έναν πολύτιμο σύμμαχο, καθώς είναι απομονωμένη από τη διεθνή κοινότητα εξαιτίας του πυρηνικού της προγράμματος και τις κατηγορίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η απομόνωση της Β.Κορέας έχει γίνει πιο φανερή τις τελευταίες ημέρες, μετά την κυβερνοεπίθεση στη Sony -για την οποία οι αμερικανικές Αρχές κατηγορούν την Πιονγιάνγκ- και τις απειλές για επιθέσεις σε σινεμά όπου θα προβαλλόταν η ταινία. Οι απειλές αυτές οδήγησαν στην απόσυρση του The Interview και σε κατακραυγή από το Χόλιγουντ ότι η εταιρεία υποκύπτει στις «απαιτήσεις τρομοκρατών».