Ο ουκρανικός στρατός κατήγγειλε τη Δευτέρα ότι οι ρωσικές Ειδικές Δυνάμεις πήραν μέρος σε επιθέσεις στο στρατηγικής σημασίας αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία.

«Πρόκειται για ρωσικές Ειδικές Δυνάμεις. Είναι ήδη η τρίτη ημέρα που προσπαθούν να εκδιώξουν τις ουκρανικές δυνάμεις από το αεροδρόμιο, ανέφερε εκπρόσωπος των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο Αντρίι Λισένκο, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters..

Σε δηλώσεις του ο Λισένκο ανέφερε ότι τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ άλλοι 14 τραυματίστηκαν στις μάχες στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, το οποίο έχει υποστεί τεράστιες ζημιές.

«Τρεις ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 14 άλλοι τραυματίστηκαν», ανέφερε ο Λισένκο. Ο ίδιος επισήμανε ότι είναι σχεδόν αδύνατο να εξακριβώνονται οι απώλειες στην περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο, όπου συνεχίζονται αδιάκοπα οι μάχες επί τρεις ημέρες.

Ακόμη ο Λισένκο κατηγόρησε τους Ρώσους ότι έχουν μεταφέρει όπλα και πυρομαχικά στους αντάρτες με «μια νέα ανθρωπιστική αυτοκινητοπομπή».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ουκρανικές ενισχύσεις εστάλησαν επίσης στη Στάνιτσα Λουγκάνσκα, κοντά στο προπύργιο των αυτονομιστών του Λουγκάνσκ, όπου ο ουκρανικός στρατός κατέγραψε συγκέντρωση βαρέων όπλων από πλευράς των φιλορώσων αυτονομιστών ανταρτών.

Στο Ντονέτσκ, προπύργιο των φιλορώσων ανταρτών, πάνω από δέκα οβίδες εβλήθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, προκαλώντας βαριές ζημιές σε μια κατοικία και τραυματίζοντας πολλούς ανθρώπους, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου. Οι Αρχές της πόλης έκαναν λόγο για 14 τραυματίες μεταξύ των αμάχων.

Η σύγκρουση ανάμεσα στους φιλορώσους αυτονομιστές και τον ουκρανικό στρατό η οποία μαίνεται στην ανατολική Ουκρανία τους τελευταίους επτά μήνες και πλέον έχει στοιχίσει τη ζωή, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του ΟΗΕ, σε πάνω από 4.300 ανθρώπους, ενώ άλλοι τουλάχιστον 930.000 έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.