Πέντε στελέχη του προσωπικού του μεγάρου των Ηλυσίων Πεδίων, στα οποία είχαν ανατεθεί καθήκοντα από το ιδιαίτερο γραφείο του προέδρου της γαλλικής Δημοκρατίας, μετατέθηκαν μετά τη δημοσίευση στον γαλλικό Τύπο των φωτογραφιών που τραβήχτηκαν παράνομα και στις οποίες απεικονίζεται ο Φρανσουά Ολάντ μαζί με την ηθοποιό Ζουλί Γκαγέ μέσα στο προεδρικό μέγαρο.

«Πέντε στελέχη του προσωπικού που απασχολούνταν στο ιδιαίτερο γραφείο του προέδρου της Δημοκρατίας έχουν μετατεθεί στο γραφείο διοικητικών υποθέσεων», επισήμανε την Παρασκευή στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή της προεδρίας, επιβεβαιώνοντας εν μέρει τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει στον ιστότοπό της η εφημερίδα Libération.

Το περιοδικό Voici είχε δημοσιεύσει πριν από μία εβδομάδα 3 φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονταν ο πρόεδρος μαζί με την ηθοποιό. Σύμφωνα με το περιοδικό, είχαν τραβηχτεί «στα μέσα Οκτωβρίου», ενώ οι δύο τους κάθονταν σε ένα τραπέζι «στην ταράτσα των προεδρικών διαμερισμάτων» του προεδρικού μεγάρου.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, η έρευνα που είχε διεξάγει η μονάδα της χωροφυλακής που έχει επιφορτιστεί με την ασφάλεια του Μεγάρου, δεν επέτρεψε την αναγνώριση του προσώπου που τράβηξε τις φωτογραφίες. Εντούτοις, το περιβάλλον του προέδρου χρειάστηκε 24 ώρες προκειμένου να συνειδητοποιήσει ότι οι φωτογραφίες είχαν ληφθεί με ένα κινητό τηλέφωνο μέσα από τα ιδιωτικά διαμερίσματα του επικεφαλής της γαλλικής δημοκρατίας και ότι ο/η ερασιτέχνης φωτογράφος εργαζόταν στο προσωπικό που είχε διοριστεί στην «ιδιωτική υπηρεσία» του προέδρου, συνέχισε η εφημερίδα.

Οπως έγραψε η Λιμπερασιόν, 4 ή 5 συνεργάτες που μετατέθηκαν είχαν προσληφθεί από τον πρώην πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί. Το περιβάλλον του προέδρου Ολάντ βλέπει σε αυτήν την υπόθεση των παράνομων φωτογραφιών την επιβεβαίωση ότι πολλοί πληροφοριοδότες ενημέρωναν εδώ και 2 χρόνια τον πρώην πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και τους ανθρώπους του για ορισμένα γεγονότα και κινήσεις του Φρανσουά Ολάντ.