Οι δυνάμεις ασφαλείας της Κένυας ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον 100 ύποπτα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης αλ-Σαμπάαμπ σκοτώθηκαν, οι οποίοι καταδιώκονταν για την εκτέλεση 28 επιβατών ενός λεωφορείου στα βορειοανατολικά της χώρας, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής πρόεδρος της χώρας αυτής, Ουίλιαμ Ρούτο.

Τουλάχιστον 28 επιβάτες ενός λεωφορείου δολοφονήθηκαν το Σάββατο κατά τη διάρκεια επίθεσης σε λεωφορείο, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η αλ-Σαμπάαμπ. Αντάρτες της αλ-Κάιντα που συνδέονται με την τρομοκρατική οργάνωση, κατέλαβαν το λεωφορείο στην πολιτεία Μαντέρα και πυροβόλησαν όλους όσους δεν μπορούσαν να διαβάσουν στίχους από το Κοράνι.

Οι ένοπλοι οδήγησαν το λεωφορείο κοντά στα σύνορα της Σομαλίας όπου εκτέλεσαν 28 από τους επιβάτες, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Οι δυνάμεις ασφαλείας μας αντέδρασαν άμεσα», δήλωσε ο Ρούτο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την οποία δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Daily Nation. «Είχαν αναγνωρίσει τους υπόπτους, τους παρακολουθούσαν και έπληξαν τους δράστες αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος», δήλωσε. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δύο επιχειρήσεις είχαν στηθεί για τον εντοπισμό των δραστών.

«Η δράση των αντίποινών μας άφησε τουλάχιστον 100 νεκρούς», είπε.

Πολλοί από τους 60 επιβάτες του λεωφορείου ήταν κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Κένυας, αστυνομικοί, υπάλληλοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί.