Τα πράγματα είναι απλά για τον αρχηγό των φιλορώσων στο Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας: Ο Ιγκόρ Πλοτνίτσκι κάλεσε τον ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο σε… μονομαχία για να λύσουν, σαν άντρες, τη διαμάχη.

Σε ανοικτή του επιστολή, προ(σ)κάλεσε τον ουκρανό πρόεδρο να δείξει ότι είναι πρόθυμος να δώσει για τους Ουκρανούς και τη ζωή του, αν χρειαστεί, άφησε σε αυτόν την επιλογή του όπλου και τον ενημέρωσε πως δεν θα είχε αντίρρηση να υπάρξει και τηλεοπτική κάλυψη.

Ο Πλοτνίτσκι, όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar Tass, κάλεσε στην επιστολή του τον ουκρανό πρόεδρο να παραδειγματιστεί από τους «αρχαίους σλάβους αρχηγούς και τους ένδοξους κοζάκους» και να τον αντιμετωπίσει σε μία μονομαχία, ο νικητής της οποίας θα επιβάλει τους όρους του στην άλλη πλευρά.

«Ας χύσει το αίμα του ο Πέτρο Αλεξέγεβιτς [Ποροσένκο] για να αποδείξει σε αυτούς που τον εξέλεξαν πως είναι όντως ο αρχηγός και είναι ικανός να τους υπερασπιστεί, ακόμη κι αν του στοιχίσει τη ζωή του» αναφέρει στην επιστολή του ο Πλοτνίσκι.

Αφήνει δε στον ουκρανό πρόεδρο «την επιλογή του όπλου και του χώρου». Διευκρινίζει δε πως, εάν ο Ποροσένκο το θεωρεί αναγκαίο, ο ίδιος δεν έχει αντίρρηση να υπάρξουν και κάμερες.

Η απάντηση από το Κίεβο ήταν άμεση: Εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε στο twitter πως «η μόνη μονομαχία που αξίζει στον Πλοτνίτσκι είναι εκείνη με την ουκρανική Δικαιοσύνη».