Εξαγριωμένο πλήθος ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου και στη συνέχεια περιέλουσε με βενζίνη και πυρπόλησε επίδοξο καμικάζι σε σταθμό λεωφορείων στη βορειοανατολική Νιγηρία, όπου πριν από τρεις εβδομάδες είχαν σκοτωθεί τουλάχιστον 30 άνθρωποι σε βομβιστική επίθεση των ισλαμιστών της Μπόκο Χαράμ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, αυτόπτες μάρτυρες και την εφημερίδα Daily Trust, ο φερόμενος ως βομβιστής έφθασε στο σταθμό των λεωφορείων στο Γκόμπε μεταφέροντας ένα σακίδιο, το περιεχόμενο του οποίου δεν επέτρεψε να ελέγξουν οι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας.

Πέταξε το σακίδιο και επιχείρησε να το σκάσει κρατώντας ένα τηλεχειριστήριο στο χέρι του, όπως έγραψε η εφημερίδα, χωρίς να κατονομάζει τις πηγές της.

Ομάδα νεαρών ανδρών τον έπιασε, τον περιέλουσε με βενζίνη και του έβαλε φωτιά. Ο άνδρας υπέκυψε στα σοβαρά εγκαύματα που υπέστη.

«Υπήρξε ένας διαπληκτισμός, τον άνδρα τον έπιασαν οι επιβάτες [ενός λεωφορείου] που ήθελαν να βεβαιωθούν ότι το σακίδιό του θα το ελέγξουν» οι αρχές, δήλωσε στον Τύπο ο διοικητής της αστυνομίας της πόλης Γκόμπε, Αμπντουλάχι Κούντου.

«Υπήρξαν συμπλοκές, όμως ευτυχώς εκείνος δε μπόρεσε να ενεργοποιήσει τον μηχανισμό πυροδότησης που μετέφερε» συνέχισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό ο ύποπτος μετέφερε πέντε χειροβομβίδες, δύο όλμους και πέντε πυροκροτητές.

«Το πλήθος τον ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου» δήλωσε ο κάτοικος Ράμπιου Ούντι, ενώ ένας άλλος περιέγραψε ότι στη συνέχεια ο όχλος του πέρασε ένα ελαστικό αυτοκινήτου από το λαιμό και του έβαλε φωτιά.

Η επίθεση που είχε σημειωθεί στο σταθμό λεωφορείων του Γκόμπε την 31η Οκτωβρίου είχε στοιχίσει την ζωή σε τουλάχιστον 30 ανθρώπους και είχε αποδοθεί στην ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.