Ο κατά συρροή δολοφόνος Τσαρλς Μάνσον σχεδιάζει να παντρευτεί την 26χρονη Αφτον Ελέιν Μπάρτον, η οποία τα τελευταία εννέα χρόνια έχει εγκαταλείψει το σπίτι της και ζει κοντά στη φυλακή, προσπαθώντας να πετύχει την αποφυλάκιση του στυγερού εγκληματία.

Η ημερομηνία του γάμου δεν έχει οριστεί, αλλά ήδη έχει ανατεθεί σε άνθρωπο της φυλακής να μεσολαβήσει προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την τέλεσή του.

Το ζευγάρι έχει στη διάθεσή του ενενήντα ημέρες για να παντρευτείδιαφορετικά θα πρέπει το αίτημά τους να επανεξεταστεί.

Ο Τσαρλς Μάνσον έχει χαρακτηριστεί ως ο «μεγαλύτερος» αμερικανός εγκληματίας του 20ού αιώνα.

Χρησιμοποίησε νεαρές κοπέλες για να ικανοποιήσει τις διεστραμμένες επιθυμίες του (ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονταν τρεις ομαδικές δολοφονίες, με πιο γνωστή εκείνη του βασανισμού και της εκτέλεσης της διάσημης – εγκύου τότε – ηθοποιού και συζύγου του σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι, Σάρον Τέιτ, και ακόμη τεσσάρων φίλων τους μέσα στο σπίτι τους, στις 9 Αυγούστου 1969).

Τον βαραίνουν όλες οι κατηγορίες που υπάρχουν

Τα αρχεία της αστυνομίας τον σκιαγραφούν ως ιδιαιτέρως προβληματική προσωπικότητα την οποία βαραίνουν σχεδόν όλες οι κατηγορίες που υπάρχουν στα νομικά βιβλία.

Παρόλα αυτά, κατάφερε να περάσει στη συνείδηση ενός μεγάλου τμήματος της αμερικανικής κοινωνίας ως ένας γκουρού με διαταραγμένη προσωπικότητα και άρρωστο ψυχισμό.

Ως τα τριάντα δύο του είχε ήδη ξοδέψει το περισσότερο κομμάτι της ζωής του σε διάφορα ιδρύματα (από αναμορφωτήρια ως φυλακές υψίστης ασφαλείας) κατηγορούμενος για κλοπές, ένοπλες ληστείες, βιασμούς, απάτες, απόπειρες ανθρωποκτονιών και – το αγαπημένο του – κλοπές αυτοκινήτων.

Στις 21 Μαρτίου 1967 αποφυλακίστηκε για τελευταία φορά προτού αρχίσει τη δολοφονική του δράση. Παρ’ ότι ο ίδιος αρνείτο να εγκαταλείψει τη φυλακή, οι Αρχές τον έβαλαν σε ένα λεωφορείο με προορισμό το Σαν Φρανσίσκο.

Οταν καταδικάστηκε, η ιστορία του έγινε ταινία, βιβλίο, ακόμη και όπερα, ενώ κάποια από τα 80-90 μουσικά κομμάτια που είχε γράψει ενώ βρισκόταν στη φυλακή (το όνειρό του ήταν να γίνει μουσικός) ερμηνεύτηκαν από τους Guns ‘n’ Roses.

«Τον αγαπώ και είμαι μαζί του»

Στο τέλος, η αμερικανική κοινή γνώμη κατάφερε εν πολλοίς να τον καταστήσει ποπ καρικατούρα, καθώς στο Διαδίκτυο δημιουργήθηκαν δεκάδες ιστοσελίδες που υποστήριζαν ότι ο Μάνσον είναι μετενσάρκωση του Χριστού, υπήρχαν οι λόγοι του, ακόμη και μια παραλλαγή του παιχνιδιού Ταμαγκότσι σε «Τσάρλι Μάνσον» εκδοχή.

Την άδεια γάμου του ζευγαριού αποκάλυψε το Associated Press, στο οποίο η μέλλουσα σύζυγος του Τσαρλς Μάνσον δήλωσε ότι ο γάμος τους θα γίνει τον επόμενο μήνα.

«Τον αγαπώ και είμαι μαζί του» είπε η Ελέιν Μπάρτον, που διατηρεί διάφορες ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο μέσα από τις οποίες υποστηρίζει την αθωότητά του.

Ο Μάνσον έχει καταδικαστεί σε ισόβια αφού στην πολιτεία της Καλιφόρνιας έχει καταργηθεί η θανατική ποινή.

Δεν δικαιούται να υποβάλει αίτημα αποφυλάκισης μέχρι το 2027, αφού θεωρείται καθ’ έξιν εγκληματίας.