Ένας Ιταλός κλήθηκε να πληρώσει 2.500 ευρώ σε φιλανθρωπική οργάνωση, μετά από κακόγουστη φάρσα για τον Έμπολα, στη διάρκεια πτήσης μεταξύ Μιλάνου και Δουβλίνου.

Ο Ρομπέρτο Μπινάσκι, 56 ετών, συνελήφθη με τη σύζυγό του και την κόρη του στο αεροδρόμιο του Δουβλίνου επειδή έγραψε «Προσοχή Έμπολα» στο κάλυμμα ενός φλιτζανιού του καφέ που του σέρβιραν κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Στη διάρκεια της δίκης ο άνδρας, ο μηχανικός πληροφορικής που ταξίδευε στην Ιρλανδία για ένα παραστεί σε ένα συνέδριο, ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι δεν ήθελε να προσβάλει κανέναν με το αστείο του.

Ο ίδιος εξήγησε ότι η κόρη του τού ζήτησε να δοκιμάσει τον καφέ του. Προτού της τον δώσει έγραψε «Προσοχή Έμπολα» στο κάλυμμα, θέλοντας να την πειράξει για την εμμονή της με την καθαριότητα.

Όταν όμως ανακάλυψαν τις δύο αυτές λέξεις, τα μέλη του πληρώματος της ιρλανδικής εταιρείας Aer Lingus, ειδοποίησαν τις αρχές, οι οποίες συνέλαβαν την οικογένεια μετά την επιβίβασή της από το αεροσκάφος.

Την φάρσα δεν εκτίμησε ούτε ο δικαστής, που υπογράμμισε ότι, δεδομένων των συνθηκών, ήταν σαν να είχε γράψει σε ένα φύλλο χαρτί ότι υπάρχει βόμβα στο αεροσκάφος.

«Πρόκειται πραγματικά για μια κακόγουστη φάρσα» κατέληξε ο δικαστής και καταδίκασε τον Μπινάσκι να καταβάλει 2.500 ευρώ σε μια φιλανθρωπική οργάνωση υπέρ των αστέγων.