Σκηνές από τα «Σαγόνια του καρχαρία» εκτυλίχθηκαν προ ημερών σε παραλία της Αυστραλίας. Πρωταγωνιστής ένας σέρφερ, ο οποίος γλίτωσε ως εκ θαύματος από τον μεγάλο λευκό καρχαρία που τον είχε πάρει στο «κατόπι», στα ίδια ακριβώς νερά όπου πριν από δύο εβδομάδες άλλος άνδρας έχασε το χέρι και τον ώμο του από επίθεση καρχαρία.

Ο Αντι Τζόνστον και μερικοί ακόμη σέρφερ απολάμβαναν τα μεγάλα κύματα της Δυτικής Παραλίας, Νοτιοανατολικά του Περθ, όταν το «κοινό» τους στην ακτή παρατήρησε μία κινούμενη σκιά κάτω από το νερό. Μη έχοντας άλλον τρόπο να σημάνουν τον κίνδυνο, οι άνθρωποι έσπευσαν στα αυτοκίνητά τους και άρχισαν να κορνάρουν. Κι ενώ όλοι οι σέρφερ πρόλαβαν να βρουν «καταφύγιο» πάνω σε έναν βράχο, ο Τζόνστον προτίμησε να κολυμπήσει μέχρι την ακτή χωρίς να χάσει ούτε λεπτό την ψυχραιμία του.

Σε αυτήν οφείλει ίσως και το γεγονός ότι είναι σήμερα σώος και αβλαβής. Οπως ο ίδιος άλλωστε το έθεσε χαρακτηριστικά στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, «εάν είναι να σε φάει ο καρχαρίας, θα σε φάει. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι’ αυτό».