Στη Νέβε Τίρζα, τη μοναδική γυναικεία φυλακή που υπάρχει στο Ισραήλ, η ζωή είναι δύσκολη για τις έγκλειστες, ακόμη κι αν πρόκειται για μοντέλα.

Κάτω από τον καυτό ήλιο της πόλης Ράμλα, στο κεντρικό ισραήλ, τα κιγκλιδώματα και οι συρμάτινοι φράκτες μένουν απαθείς στις προσπάθειες των σαγηνευτικών γυναικών να δείξουν καλή διαγωγή ώστε να μην εκτίσουν ολόκληρη την ποινή τους.

Ούτε τα κόκκινα χαλιά που σκέφτηκαν να στρώσουν μόνες τους στον προαύλιο χώρο, ούτε οι εντυπωσιακές τουαλέτες που φόρεσαν για τις ανάγκες της αυτοσχέδιας επίδειξης μόδας συγκίνησαν κανέναν. Το ερώτημα βέβαια είναι, τι δουλειά είχαν σε αυτή τη φυλακή τόσα μοντέλα μαζεμένα; H αλήθεια είναι απλούστερη και εντυπωσιακότερη.

Τα μοντέλα ήταν περαστικά από την φυλακή. Βρέθηκαν εκεί για να παρουσιάσουν σε μία εκδήλωση σαν επίδειξη μόδας, ρούχα και παπούτσια που σχεδίασαν οι γυναίκες που είναι τρόφιμες στη φυλακή. Αυτό το παράδοξο σόου έγινε για πρώτη φορά. Και ήταν ενταγμένο σε ένα πρόγραμμα επανένταξης στην κοινωνία των έγκλειστων γυναικών μόλις εκτίσουν τις ποινές τους.

Κάποιες εξ’ αυτών είχαν έφεση στο σχεδιασμό ρούχων. Και η διοίκηση των φυλακών τους έδωσε την ευκαιρία να δημιουργήσουν τα ρούχα τους και να τα δουν να παρελαύνουν μπροστά τους φορεμένα από καλλίγραμμα μοντέλα.