Οι επιθετικοί… κλόουν που έχουν σπείρει τον πανικό στη Γαλλία έφτασαν σήμερα και στα προάστια του Παρισιού, όπου αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 14χρονο ο οποίος, μαζί με έναν μασκαρεμένο συνεργό του, επιτέθηκαν σε μια γυναίκα.

Το θύμα είπε στην αστυνομία της Σελ, στα ανατολικά του Παρισιού, ότι δέχτηκε επίθεση από δύο κλόουν όταν βγήκε από το αυτοκίνητό της.

Ο ένας από αυτούς ήταν οπλισμένος με ένα εμφανώς ψεύτικο τσεκούρι. Η γυναίκα δεν τραυματίστηκε όμως «τρόμαξε πολύ», σύμφωνα με μια αστυνομική πηγή.

Οι δύο δράστες το έβαλαν στα πόδια όταν ένας περαστικός προσπάθησε να τους ακινητοποιήσει, απειλώντας τους με ένα μπαστούνι του μπέιζμπολ. Ο ανήλικος συνελήφθη λίγο αργότερα από αστυνομικούς, προτού προλάβει να αφαιρέσει το λευκό μακιγιάζ του.

Νωρίτερα τη Δευτέρα περίπου δέκα άνθρωποι με καλυμμένα τα πρόσωπά τους με λευκές μάσκες, όπως αυτές που χρησιμοποιούν οι κυβερνοπειρατές Anonymous, επιτέθηκαν σε τρεις νεαρούς στο σιδηροδρομικό σταθμό της Μελέν και τους έκλεψαν τα κινητά τηλέφωνά τους. Ένας από τους δράστες συνελήφθη.

Από τις αρχές φθινοπώρου, οι επιθέσεις αυτού του είδους έχουν πολλαπλασιαστεί, κυρίως στη βόρεια Γαλλία. Στις 20 Οκτωβρίου, ένας κλόουν τρομοκρατούσε τους περαστικούς με ένα ψεύτικο όπλο στο Ντουβρέν. Ο άνδρας συνελήφθη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 6 μηνών με αναστολή.

Παρόμοια περιστατικά ωστόσο έχουν αρχίσει να εμφανίζονται και στον νότο. Το Σάββατο, 14 έφηβοι, ντυμένοι κλόουν και οπλισμένοι με πιστόλια, μαχαίρια και μπαστούνια του μπέιζμπολ συνελήφθησαν στο πάρκινγκ ενός λυκείου στην Αγκντ.

Όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι την Κυριακή. Στο Μονπελιέ δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε φυλάκιση 12 μηνών έναν 18χρονο «κλόουν» που είχε χτυπήσει με σιδηρολοστό έναν περαστικό.

Στον λογαριασμό της στο Twitter η γαλλική αστυνομία κατήγγειλε την Παρασκευή «το φαινόμενο των κακοποιών κλόουν» τονίζοντας ότι «από τα μέσα Οκτωβρίου, μια φήμη που προέρχεται από βίντεο που αναρτώνται στο διαδίκτυο προκαλεί ανησυχίες στον πληθυσμό για την παρουσία απειλητικών και επιθετικών κλόουν».