Στιγμές αγωνίας, οργής και θλίψης περνούν οι γονείς των τεσσάρων παιδιών τα οποία πυροβολήθηκαν στο κεφάλι από συμμαθητή τους στο Σιάτλ την Παρασκευή, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται ενώπιον μιας ακόμη τραγωδίας με όπλα σε σχολεία.

Η κατάσταση της υγείας των δύο κοριτσιών παραμένει ιδιαίτερα κρίσιμη, δήλωσε η Τζοάν Ρόμπερτς, επικεφαλής της κλινικής Πρόβιντενς Ρίτζιοναλ στο Έβερετ.

«Βλέπουμε δάκρυα, θυμό και θλίψη» δήλωσε. «Κατανοούν την κατάσταση».

Τα δύο 14χρονα κορίτσια καθώς και δύο ακόμα αγόρια, ηλικίας μεταξύ 14 και 15 ετών, δέχτηκαν σφαίρες στο κεφάλι από τον συμμαθητή τους Τζέιλεν Φράιμπεργκ, ενώ βρίσκονταν στην καφετέρια του σχολείου Μέρισβιλ-Πίλτσακ στο Μέρισβιλ.

Από τα πυρά του νεαρού ένα ακόμα κορίτσι έπεσε νεκρό, ενώ στη συνέχεια ο Φράιμπεργκ αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο.

«Οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ κρίσιμες» δήλωσε η Ρόμπερτς. «Για τις επόμενες δύο με τρεις ημέρες δεν θα ξέρουμε πολλά».

Τα τρία παιδιά υποβλήθηκαν σε πολύωρες χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ το ένα αγόρι μεταφέρθηκε σε άλλο νοσοκομείο, καθώς τα τραύματα που έφερε στο σαγόνι δεν ήταν απειλητικά για τη ζωή του.

Το τηλεοπτικό δίκτυο KIRO και η εφημερίδα Seattle Times ανέφεραν ότι τα δύο αγόρια που τραυματίστηκαν, ο Άντριου Φράιμπεργκ και ο Νέιτ Χατς, ήταν ξαδέλφια του 14χρονου που έσπειρε τον πανικό στο σχολείο.

Φωτογραφία του δράστη.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι στον τόπο της τραγωδίας βρήκαν ένα περίστροφο, ενώ ανέκριναν τουλάχιστον 100 αυτόπτες μάρτυρες.