«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ζητά τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχιση του εγκλήματος, επειδή η ίδια δεν θέλει και δεν μπορεί να διαπραγματευτεί την κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντώντας στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η Σύνοδος Κορυφής ήταν άλλη μια ευκαιρία για τον Αντώνη Σαμαρά ώστε να εγγυηθεί ότι η χώρα θα μείνει δεσμευμένη στους δανειστές.

Κατηγορεί επίσης τον Πρωθυπουργό ότι «προσπαθεί να διανθίσει τη νέα μνημονιακή εποχή με αοριστολογίες που παραπέμπουν σε ένα νέο μνημόνιο με άλλο όνομα, αλλά τις ίδιες καταστροφικές δεσμεύσεις».

Την Παρασκευή, μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής και σε ερώτηση για το τι περιμένει από το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα αλλά και για το κατά πόσο θα έπρεπε ο ΣΥΡΙΖΑ να δεσμευθεί σε αυτό το νέο πλαίσιο, ο κ. Σαμαράς είπε:

«Όσο πιο ενωμένοι είμαστε για να βγούμε από το τούνελ, τώρα που οι αριθμοί έχουν επαληθεύσει τις προβλέψεις μας, τόσο καλύτερα. Θεωρώ ότι είναι σημαντικό και θα ήταν πιο ασφαλές για την Ελλάδα αν υπήρχε μια συναίνεση, έστω και ελάχιστη».

Απάντηση Βούλτεψη

Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί ποτέ οποιαδήποτε ελληνική επιτυχία, το ξέρουμε όλοι. Ότι θέλει να αποτύχει κάθε προσπάθεια για θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων, το ξέρουμε επίσης, αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Άλλωστε, υπογραμμίζει η κ. Βούλτεψη, δεν βρήκε ούτε μια καλή κουβέντα να πει για τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τη μάχη που έδωσε ο έλληνας Πρωθυπουργός, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν τόσο σημαντικό για την Κύπρο. Απέδειξαν ότι τα δάκρυα για την Μεγαλόνησο και τις παραβιάσεις της ΑΟΖ της ήσαν τελικά κροκοδείλια».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο νομοσχέδιο για τις δόσεις στα ληξιπρόθεσμα επισημαίνοντας πως «ακόμη και χθες, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το θάρρος να ψηφίσει το νομοσχέδιο για τις δόσεις στις ληξιπρόθεσμες οφειλές, ρύθμιση που ανακουφίζει τους Έλληνες και που όλοι επιζητούσαν και επιδίωκαν. Τόσο πολύ αγαπάνε να αντιπολιτεύονται το κάθε τι, που θα μείνουν για πάντα στην αντιπολίτευση» υπογράμμισε η κ. Βούλτεψη.