H βασίλισσα Ελισάβετ Β’ της Αγγλίας πέρασε την Παρασκευή ένα τεχνολογικό ορόσημο -έστειλε το πρώτο βασιλικό tweet για τα εγκαίνια μιας νέας έκθεσης στο Μουσείο Επιστήμης του Λονδίνου.

Αντί να αποκαλύψει κάποια τιμητική πλάκα για τη νέα έκθεση «Η Εποχή της Πληροφορίας», η βασίλισσα πάτησε ένα κουμπί στην επιφάνεια ενός τάμπλετ για να στείλει το μήνυμα.

«Είναι χαρά μου να εγκαινιάσω την έκθεση Η Εποχή της Πληροφορίας στο @ScienceMuseum και πιστεύω ότι ο κόσμος θα χαρεί να την επισκεφθεί» έγραψε στο λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας @BritishMonarchy.

Στη διάρκεια της πολυετούς βασιλείας της, η Ελισάβετ Β’ είδε τον κόσμο να αλλάζει δραματικά χάρη σε μια σειρά από τεχνολογικές καινοτομίες, Οταν διαδεχόταν τον πατέρα της το 1952 ο πλανήτης επικοινωνούσε ακόμη μέσω ραδιοφώνου και οι δορυφόροι ήταν ακόμη ένα όνειρο των επιστημόνων. Η έγχρωμη τηλεόραση, το φαξ, τα κινητά τηλέφωνα και το Διαδίκτυο θα μεταμόρφωναν τον πλανήτη και τη χώρα της.

Η ίδια πάντως είχε σπεύσει να αγκαλιάσει τη σύγχρονη τεχνολογία. Ηταν μάλιστα η πρώτη μονάρχης που χρησιμοποίησε email στέλνοντας ηλεκτρονικό μήνυμα κατά την επίσκεψή της σε στρατιωτική βάση το 1976.

Σε επίσκεψή της στα γραφεία της Google στο Λονδίνο το 2008 είχε αναρτήσει μόνη της ένα βιντεάκι στο YouTube.