Ντούλτσε ντε λέτσε (ή αλλιώς αργεντίνικη πουτίγκα με γάλα) για τον Πάπα Φραγκίσκο, πιερότζι (ένα είδος πολωνικού ραβιόλι) για τον Πάπα Ιωάννη – Παύλο Β’. Οι ποντίφικες έχουν και αυτοί τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις, τις οποίες για πρώτη φορά είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, χάρις στον «περίεργο» 23χρονο Ελβετό Ντέιβιντ Γκέισερ.

Μέλος της Ελβετικής Φρουράς, που με πανοπλίες και δόρατα φροντίζει για την ασφάλεια των επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας για περισσότερο από πέντε αιώνες, ο Κέισερ είχε ανέκαθεν την περιέργεια να μάθει ποιο είναι το αγαπημένο πιάτο κάθε Πάπα. Η περιέργειά του, σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, πήγαζε σε μεγάλο βαθμό και από την πρώτη του ενασχόληση ως σεφ προτού ενταχθεί στην Ελβετική Φρουρά, τον Φεβρουάριο το 2013. Κάπως έτσι άρχισε να ρωτάει αξιωματούχους της Αγίας Εδρας, έως ότου συγκέντρωσε αρκετές πληροφορίες για να γεμίσει το βιβλίου του «Buon Appetito», το οποίο κυκλοφόρησε την Τετάρτη στα βιβλιοπωλεία της Ελβετίας.

Για τον Πάπα Ιωάννη – Παύλο Β’, ο Γκέισερ έμαθε από τον 36χρονο λοχία Ερβιν Ναϊντερμπέργκερ, ο οποίος επίσης έχει γνώσεις ζαχαροπλαστικής και βοήθησε τον Γκέισερ στη συγγραφή του βιβλίου. «Οταν ήταν στο νοσοκομείο, μετά τον πυροβολισμό του από τον τούρκο εξτρεμιστή το 1981, ο Πάπας είχε ζητήσει πιερότζι. Τον βοήθησε να αισθανθεί σαν να ήταν στην πατρίδα του. Πρόκειται για ένα πολύ συνηθισμένο πιάτο στην Κρακοβία, τη γενέτειρά του», υποστηρίζει ο Ναϊντερμπέργκερ. Τύπος ζυμαρικού, όπως τα ραβιόλια, τα πιερότζι γεμίζονται με πατάτες, ξινολάχανο, κρέας, τυρί, ακόμη και με φρούτα.

Ο Πάπας Βενέδικτος πάλι προτιμά τις σπεσιαλιτέ τής δικής του γενέτειρας, της Βαυαρίας: σαλάτα με λουκάνικα, ένα πιάτο με χοιρινό ονόματι σβαϊνεμπράτεν και ψητά κεράσια με σαντιγί.

Στο βιβλίο, το οποίο για την ώρα κυκλοφορεί μόνο στα Γερμανικά, βρίσκει κανείς ολόκληρες τις συνταγές. Οσο για εκείνους που απορούν προς τι όλος αυτός ο γαστρονομικός ενθουσιασμός των μελών της Ελβετικής Φρουράς, ο διοικητής Ντάνιελ Ανριγκ δίνει την εξήγηση στην Daily Telegraph: «Ο στρατιώτης μπορεί να πολεμήσει μόνο όταν έχει φάει αρκετά και καλά». Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, πέντε πολωνές καλόγριες μαγειρεύουν καθημερινά για τα μέλη της Φρουράς, από λαζάνια και πένες με σάλτσα γκράπας έως ριζότο με κόκκινο κρασί και πολλές άλλες γκουρμέ γεύσεις.