Ικανοποιημένη με την ποινή φυλάκισης πέντε ετών που επιβλήθηκε στον Οσκαρ Πιστόριους δήλωσε η μητέρα τηςΡίβα Στέενκαμπ, προσθέτοντας ότι δεν επιζητεί την εκδίκηση.

«Η ποινή μας ικανοποιεί απολύτως. Πρέπει να πληρώσει για ό,τι έκανε ακόμη και αν δεν επιζητούμε εκδίκηση, ή κάτι, ή να υποφέρει για τις αναπηρίες του, αλλά την ίδια στιγμή, είμαστε ικανοποιημένοι που κατανοεί τώρα ότι δεν μπορείς να ξεφύγεις αν κάνεις τέτοια πράγματα…δεν μπορείς να σκοτώσεις κάποιον έτσι», δήλωσε η Τζούν Στέενκαμπ στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV.

«Δεν θέλουμε εκδίκηση, θέλουμε μία δίκαιη τιμωρία που να λαμβάνει υπ΄όψιν τις αναπηρίες του», δήλωσε η μητέρα της Ρίβα στο πλευρό τους συζύγου της.

«Μόνο ο Οσκαρ ξέρει εάν αυτή η ποινή είναι αποδεκτή για αυτόν. Εχω τη δική μου εκτίμηση για την υπόθεση αυτή. Αλλά αποδεχόμαστε την απόφαση της δικαστού Τοκοζίλε Μασίπα», δήλωσε ο Μπάρι Στέενκαμπ, ο πατέρας της Ρίβα.

«Δεν είναι όλοι απόλυτα ικανοποιημένοι, αλλά πρέπει να ζήσουμε», πρόσθεσε η μητέρα της.

Μετά την ανακοίνωση της ποινής του Οσκαρ Πιστόριους χθες, ο θείος του δήλωσε εξ ονόματός του ότι η οικογένεια «αποδέχεται την απόφαση». Από την πλευρά του ο πατέρας του θύματος δήλωσε «πολύ ικανοποιημένος».

Κατά την έξοδο από το δικαστήριο, μία από τους συνηγόρους του Πιστόριους, η Ροξάν Ανταμς, δήλωσε ότι είναι πιθανόν ότι θα παραμείνει στη φυλακή για δέκα μήνες και στη συνέχεια θα αποφυλακισθεί και θα τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό.