Η παρουσίαση φωτογραφιών από τη βραδιά των πυροβολισμών

Οταν η εισαγγελία παρουσίασε στο δικαστήριο φωτογραφίες της νεκρής συντρόφου του, ο Οσκαρ Πιστόριους κατέρρευσε. Ο εισαγγελέας Γκέρι Νελ, κατά την αγόρευσή του, δήλωσε ότι οι πυροβολισμοί είχαν ως αποτέλεσμα να διαλυθεί το κρανίο της Ρίβα Στέενκαμπ και απαίτησε από τον κατηγορούμενο να κοιτάξει τις φωτογραφίες. Εκείνος όμως έστρεψε το βλέμμα του από την άλλη μεριά, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να τις δει. «Θυμάμαι, ήμουν εκεί» ψιθύρισε ο Πιστόριους πριν βάλει τα κλάματα και κάνει εμετό.

Τα εμβάσματα στην οικογένεια της Ρίβα Στέενκαμπ

Μεταξύ των πολλών που αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της πολύμηνης δίκης περιλαμβάνεται και το γεγονός ότι ο Οσκαρ Πιστόριους, έναν μήνα μετά τον φόνο της Ρίβα Στέενκαμπ, άρχισε να στέλνει περίπου 600 δολάρια στους γονείς της σε μηνιαία βάση. Σε δηλώσεις τους, εκείνοι είπαν ότι αποδέχονταν τα χρήματα εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζαν. Πρόσφατα όμως ανέφεραν πως σκοπεύουν να επιστρέψουν στον Πιστόριους όλα τα χρήματα που τους προσέφερε.

Η αφαίρεση των προσθετικών μελών του Πιστόριους

Κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών της δίκης, ο συνήγορος υπεράσπισης Μπάρι Ρου ζήτησε από τον πελάτη του να αφαιρέσει τα προσθετικά του μέλη για να δείξει στο δικαστήριο πώς κατάφερε να σπάσει την πόρτα του μπάνιου αφού σκότωσε τη σύντροφό του. Για πάρα πολλούς Νοτιοαφρικανούς, και όχι μόνο, ήταν η πρώτη φορά που έβλεπαν τον «γρηγορότερο άνθρωπο χωρίς πόδια» να μην φοράει τα τεχνητά του μέλη.