Το ιδιωτικό αεροσκάφος τύπου Falcon jet-50 στο οποίο επέβαινε ο διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού πετρελαϊκού ομίλου Total, Κριστόφ ντε Μαρζερί 63 ετών, και άλλοι τρεις γάλλοι υπήκοοι-μέλη του πληρώματος συνετρίβη δυο λεπτά πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας προς Τρίτη στον διάδρομο απογείωσης του αεροδρομίου Βνούκοβο της Μόσχας.

«Υπήρξε συντριβή αεροσκάφους στο αεροδρόμιο του Βνούκοβο στις 23:58 της Δευτέρας κατά τη διαδικασία απογείωσης» ανέφερε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εκτακτων Καταστάσεων. «Υπάρχουν κάποιες ανθρώπινες απώλειες» προσθέτει η ανακοίνωση.

Τη συντριβή του αεροσκάφους και τον θάνατο του επικεφαλής της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας επιβεβαίωσαν λίγο μετά και οι αρχές του αεροδρομίου Βνούκοβο. «Απόψε, ένα αεροπλάνο συνετρίβη όταν συγκρούστηκε στο διάδρομο απογείωσης με μηχάνημα εκχιονισμού. Τρία μέλη του πληρώματος και ένας επιβάτης είναι νεκροί. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ο επιβάτης είναι ο επικεφαλής της Total Κριστόφ ντε Μαρζερί» ανέφερε η εκπρόσωπος του ρωσικού αεροδρομίου Ελενα Κρίλοβα.

Ο αερολιμένας Βνούκοβο είναι ένα από τα τρία διεθνή αεροδρόμια της Μόσχας. Βρίσκεται νοτιοδυτικά της ρωσικής πρωτεύουσας, και διαθέτει τερματικό σταθμό για επιχειρηματικές πτήσεις.

Οπως έγινε γνωστό το πρωί της Τρίτης, ο οδηγός του μοιραίου εκχιονιστικού ήταν μεθυσμένος. «Μεταξύ των αιτίων που εξετάζονται κατά προτεραιότητα για το δυστύχημα που προκάλεσε τη νύχτα τον θάνατο του Κριστόφ ντε Μαρζερί και των τριών μελών του πληρώματος του αεροσκάφους είναι πιθανό σφάλμα των πιλότων και η συμπεριφορά του οδηγού του οχήματος. Αποδείχθηκε ότι ο οδηγός του εκχιονιστικού βρισκόταν σε κατάσταση μέθης», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ρωσικής επιτροπής.