Η αλλεργία από τις τρίχες των σκύλων είναι σύνηθες φαινόμενο. Το αντίστροφο όμως; Πολύ σπάνιο μεν, όμως συμβαίνει. Αυτή είναι η περίπτωση του Ανταμ, ενός μαύρου λαμπραντόρ, δύο ετών, το οποίο μεταφέρθηκε σε ειδικό καταφύγιο σκύλων στην Ιντιανάπολις ακριβώς επειδή διαγνώστηκε ότι έχει αλλεργία… στους ανθρώπους.

Ο Ανταμ μεταφέρθηκε στο κέντρο διάσωσης σκύλων με σοβαρά δερματολογικά προβλήματα (φαγούρα και τριχόπτωση). Αρχικά, οι κτηνίατροι τον αντιμετώπισαν όπως τα υπόλοιπα σκυλιά με παρόμοια προβλήματα: του έκαναν θεραπεία για τους ψύλλους, τον έπλεναν τακτικά, τού έδιναν ειδική τροφή, ακόμη και αντιβιοτικά.

Παρά τις τεράστιες προσπάθειες όμως των ειδικών, ο Ανταμ συνέχιζε να μαραζώνει μέρα με τη μέρα.

Εναν μήνα μετά, κι ενώ η υγεία του Ανταμ δεν παρουσίαζε καμία απολύτως βελτίωση, ο υπεύθυνος του καταφυγίου αποφάσισε να του κάνει αιματολογικές εξετάσεις για αλλεργίες. Τα αποτελέσματα ήταν αν μη τι άλλο απροσδόκητα.

«Ο κτηνίατρος μού είπε ότι ο Ανταμ είναι αλλεργικός στους ανθρώπους. Στην αρχή δεν τον πίστεψα. Νόμιζα ότι αστειευόταν», δήλωσε στο αμερικανικό ABC News ο Ρόμπιν Χέρμαν, επίσης μέλος του καταφυγίου. Ειδικότερα, το συγκεκριμένο λαμπραντόρ φαίνεται πως είναι αλλεργικό στα νεκρά κύτταρα που αποσπώνται από την ανθρώπινη επιδερμίδα.

Τι σημαίνει όμως αυτό για τον Ανταμ; Είναι άραγε καταδικασμένος να ζήσει χωρίς αγκαλιές και χωρίς παιχνίδια με τα αφεντικά του; «Ο κτηνίατρος πιστεύει ότι μπορεί να λύσει το πρόβλημα», εξηγεί ο Χέρμαν. «Θα του χορηγήσει ενδοφλεβίως έναν ορό (αποκλειστικά για ζώα), προκειμένου να τον απευαισθητοποιήσει, όπως γίνεται στις θεραπείες των παιδιών με αλλεργίες », προσθέτει.

Η θεραπεία θα ξεκινήσει σε μία εβδομάδα. Μένει να δούμε αν θα είναι αποτελεσματική.