Οι εποχές αλλάζουν. Ετσι και το New Yorker, το φημισμένο αμερικανικό περιοδικό μοιάζει να εγκαταλείπει την ασφάλεια των εμβληματικών σχεδίων για το εξώφυλλό του και να υιοθετεί πιο σύγχρονες μορφές τέχνης. Στην ηλεκτρονική έκδοσή του μάλιστα κυκλοφορεί για πρώτη φορά με με κινούμενη εικόνα!

Παραδοσιακά το εξώφυλλο του περιοδικού δεν φιλοξενεί φωτογραφίες, αλλά σκίτσα. Στην έκδοση της 6ης Οκτωβρίου ο New Yorker υιοθετεί για πρώτη φορά ένα κινούμενο γραφικό (animated gif):

Το εξώφυλλο «μετατρέπεται» σε τζάμι αυτοκινήτου στο οποίο κυλούν σταγόνες βροχής. Στο ομιχλώδες φόντο βρίσκεται ένα χαρακτηριστικό νεοϋορκέζικο ταξί και το περίγραμμα του Εμπάιαρ Στέιτ Μπίλντινγκ.

«Οταν έφτασα στη Νέα Υόρκη για πρώτη φορά, έβρεχε» εξηγεί ο γερμανός καλλιτέχνης Κριστοφ Νάιμαν, ο οποίος φιλοτέχνησε το εξώφυλλο. «Γι’ αυτό, ίσως, στο μυαλό μου δεν υπάρχει άλλο μέρος στη Γη που να είναι τόσο όμορφο το να είναι κολλημένος στην κίνηση, στη διάρκεια μίας βροχερής ημέρας» προσθέτει. Το έργο Νάιμαν έχει τίτλο Βροχερή Ημέρα.