Σε μια ασυνήθιστη για τα δεδομένα του αμερικανικού Τύπου, αλλά ενδεικτική των πολιτικών εντάσεων που εξακολουθεί να προκαλεί το όνομα Κλίντον στις Ηνωμένες Πολιτείες, προχώρησε την Κυριακή η νεοϋορκέζικη φυλλάδα New York Post.

Η εφημερίδα αφιέρωσε τοπρωτοσέλιδό της στην εγγονή του Μπιλ και της Χίλαρι Κλίντον, η οποία ήρθε στον κόσμο την περασμένη Παρασκευή. Εμφάνισε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και την πρώην υπουργό Εξωτερικών αγκαλιά με ένα βρέφος και έγραψε: «Αλλο ένα φιλελεύθερο κλαψιάρικο για τους δημοκράτες Κλίντον».

Ο πρωτοσέλιδος τίτλος, «Partypooper», παραπέμπει σε αυτόν που χαλάει ένα πάρτι, αλλά «party» σημαίνει και κόμμα. Σκανδαλοθηρική και λαϊκή, η ΝΥ Post είναι κατά παράδοση εφημερίδα που τάσσεται υπέρ των Ρεπουμπλικανών και είναι σταθερά εναντίον των Κλίντον, τόσο από την εποχή του σκανδάλου Λιουίνσκι όσο και στην υποψηφιότητα της Χίλαρι αρχικά για τη Γερουσία και έπειτα για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών.

Ελάχιστοι όμως περίμεναν ότι θα έφτανε στο σημείο να επιτεθεί σε ένα νεογέννητο: Η Τσέλσι, μοναχοκόρη των Κλίντον, έφερε στον κόσμο την Σαρλότ Κλίντον Μερζίβισνκι μόλις λίγα 24ωρα πριν από το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο.