Ομορφη, έξυπνη, επιτυχημένη, διάσημη στον κόσμο της νομικής, η Αμάλ Αλαμουντίν μοιάζει ιδανική σύζυγος για τον μέχρι και το Σάββατο ορκισμένο εργένη Τζορτζ Κλούνι. Σύμφωνα με τον ίδιο άλλωστε είναι «η πιο σέξι δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στον κόσμο». Είναι όμως ο Κλούνι ιδανικός για εκείνη;

Μια είδηση διαβασμένη αλλιώς, δείχνει το βεληνεκές της 36χρονης Αλαμουντίν. Η αναφορά της είδησης του γάμου της από το thebusinesswomanmedia.com, μοιάζει να είναι ένα «κλείσιμο του ματιού» προς τον αόρατο σεξισμό των μέσων ενημέρωσης, αλλά στέκεται και έτσι, χωρίς δεύτερη ανάγνωση: «Η διεθνώς φημισμένη νομικός Αμάλ Αλαμουντίν παντρεύεται ηθοποιό».

Η Αμάλ Ράμζι Αλαμουντίν ειδικεύεται στη διεθνή νομοθεσία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την έκδοση κρατουμένων. Μιλά αραβικά, αγγλικά και γαλλικά.

Γεννήθηκε στη Βηρυττό το 1978. Τη δεκαετία του 1980, στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στον Λίβανο, η οικογένεια της Αλαμουντίν μετακόμισε στο Λονδίνο.

Η μητέρα της είναι ανταποκρίτρια στην αραβική εφημερίδα Al Hayat, ενώ ο πατέρας της είναι καθηγητής διοίκησης επιχειρήσεων στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυττού και κατάγεται από επιφανή οικογένεια δρούζων του Λιβάνου.

Η Αμάλ Αλαμουντίν σπούδασε στη Βρετανία και έκανε το μεταπτυχιακό της στη Νέα Υόρκη. Στη συνέχεια έκανε την πρακτική της σε γραφείο της Νέας Υόρκης.

Είχε εργαστεί στο γραφείο της εισαγγελίας στο Ειδικό Δικαστήριο του ΟΗΕ για το Λίβανο και στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία. Σήμερα εργάζεται στο νομικό γραφείο Doughty Street Chambers της βρετανικής πρωτεύουσας.

Έχει εμπλακεί σε πολλές υποθέσεις, έχει εκπροσωπήσει την πρώην πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, και τον ιδρυτή του WikiLeaks, Τζούλιαν Ασανζ.

Τον Αύγουστο η Αμάλ Αλαμουντίν, είχε αρνηθεί μία θέση σε επιτροπή του ΟΗΕ που είχε ως στόχο να ερευνήσει πιθανά εγκλήματα πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Τον Αύγουστο το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ είχε ανακοινώσει ότι η Αμάλ Αλαμουντίν θα είναι μέλος μιας τριμερούς επιτροπής που θα εξετάσει πιθανές παραβιάσεις από την πλευρά του Ισραήλ, στην διάρκεια της επιχείρησής του κατά της Χαμάς.

Μερικές ώρες αργότερα, η σύντροφος του Κλούνι δια μέσω του εκπροσώπου του ηθοποιού, ανακοίνωσε ότι αρνήθηκε τη θέση, λόγω φόρτου εργασίας.

«Με τρομοκρατεί η κατάσταση στην υπό κατάληψη Λωρίδα της Γάζας, κυρίως οι πληροφορίες για θανάτους αμάχων και πιστεύω έντονα ότι πρέπει να υπάρξει ανεξάρτητη έρευνα και να βρεθούν οι υπεύθυνοι των εγκλημάτων που έχουν διαπραχθεί» είχε πει.

Πολλοί εκτιμούν ότι ο γάμος του ηθοποιού δεν αποκλείεται να δείχνει και μία επιθυμία του να εμπλακεί στο μέλλον με τα πολιτικά, καθώς η σύζυγός του θα αποτελούσε μια ιδανική Πρώτη Κυρία. Ο ίδιος, πάντως, έχει δηλώσει κατά το παρελθόν ότι δεν τον ενδιαφέρει να πολιτικοποιηθεί.

«Θέλω να υποδύομαι έναν πρόεδρο, όχι να γίνω ένας» είχε δηλώσει με αφορμή την ταινία του «Αι Ειδοί του Μαρτίου», όπου υποδυόταν έναν υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ.