Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε την Παρασκευή δύο άνδρες στο πλαίσιο της επιχείρησης κατά των τζιχαντιστών την ώρα που οι βουλευτές ετοιμάζονται να εγκρίνουν το σχέδιο του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον για τη συμμετοχή της χώρας στις υπό τις ΗΠΑ αεροπορικές επιδρομές κατά των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στο Ιράκ.

Τον περασμένο μήνα, η Βρετανία αύξησε το επίπεδο συναγερμού ασφαλείας της απέναντι σε απειλές από το εξωτερικό σε «σοβαρό» δηλαδή στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο, γεγονός που υποδηλώνει ότι μία επίθεση θεωρείται εξαιρετικά πιθανή.

Ταυτόχρονα, ο Κάμερον έχει δηλώσει ότι οι τζιχαντιστές του ΙΚ που προελαύνουν στη Συρία και στο Ιράκ συνιστούν σοβαρό κίνδυνο ασφαλείας.

Οι δύο ύποπτοι, των οποίων η ταυτότητα δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, συνελήφθησαν στον αυτοκινητόδρομο M6 της Αγγλίας από αξιωματούχους της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας νωρίς σήμερα το πρωί, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των συλληφθέντων στο πλαίσιο της επιχείρησης σε 11 μέσα σε μόλις δύο μέρες.

‘Ενας 33χρονος συνελήφθη ως ύποπτο μέλος παράνομης οργάνωσης και ένας 42χρονος συνελήφθη για συνέργεια σε παράνομη πράξη, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Οι συλλήψεις αυτές και οι έρευνες εντάσσονται στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας για την ισλαμιστική τρομοκρατία και δεν αποτελούν απάντηση σε κάποιον άμεσο κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Βρετανική Μητροπολιτική Αστυνομία.