Νοτιοκορεάτες πεζοναύτες συνέλαβαν έναν Αμερικανό που προσπάθησε να μπει στη Βόρειο Κορέα κολυμπώντας σε ποταμό με σκοπό… να συναντήσει τον Κιμ Γιουνγκ-Ουν.

Οι νοτιοκορεάτες πεζοναύτες που περιφρουρούν τον ποταμό Χαν, ο οποίος εκβάλλει στον ποταμό της Βόρειας Κορέας Ιμζίν, βρήκαν τον άνδρα ξαπλωμένο στις όχθες του ποταμού προφανώς εξαντλημένο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Σεούλ Yonhap επικαλούμενο νοτιοκορεάτη κυβερνητικό αξιωματούχο.

Ο άνδρας αυτός, ο οποίος εκτιμάται ότι είναι κοντά στα 30, είπε στις νοτιοκορεατικές αρχές ότι ήθελε να μεταβεί στη Βόρεια Κορέα για να συναντήσει τον ηγέτη της, τον Κιμ Γιονγκ Ουν, μετέδωσε το Yonhap.

Το υπουργείο Άμυνας της Σεούλ δεν επιβεβαίωσε αυτή την πληροφορία, αλλά αξιωματούχος του είπε ότι ένας Αμερικανός συνελήφθη από τον στρατό αργά χθες το βράδυ και ανακρίνεται.

Το περιστατικό σημειώνεται μετά τη σύλληψη ενός άλλου Αμερικανού, του Μάθιου Μίλερ, στη Βόρεια Κορέα όπου εισήλθε ως τουρίστας τον Απρίλιο. Καταδικάστηκε την Κυριακή για «εχθρικές ενέργειες» σε έξι χρόνια καταναγκαστικά έργα.

Δεν έχουν καταγραφεί περιπτώσεις Αμερικανών που πέρασαν στη Βόρεια Κορέα από τη Νότια χωρίς νόμιμη άδεια τα τελευταία χρόνια.