Πέντε πολίτες και τρεις ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην ανατολική Ουκρανία, όπου συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των αυτονομιστών ανταρτών και του στρατού παρά την εκεχειρία, σύμφωνα με νέο επίσημο απολογισμό.

Ο προηγούμενος απολογισμός, που είχε δημοσιοποιηθεί το πρωί, έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς πολίτες.

Στο Ντονέτσκ, προπύργιο των ανταρτών όπου συνεχίζονταν οι βομβαρδισμοί χθες το βράδυ και στη διάρκεια της νύχτας, «τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα και πέντε τραυματίστηκαν», όπως ανακοίνωσε η δημαρχία της πόλης. Ένας τέταρτος πολίτης σκοτώθηκε επίσης χθες στην Μακιίβκα, κοντά στο Ντονέτσκ, πρόσθεσε η ίδια πηγή. Σήμερα το πρωί ένας όλμος έπληξε ένα λεωφορείο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια γυναίκα, σύμφωνα πάντα με τη δημαρχία.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστή η προέλευση των πυρών που προκάλεσαν τον θάνατο των πολιτών.

Από την πλευρά του το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι τρεις ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν το τελευταίο 24ωρο και δύο ακόμη τραυματίστηκαν, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Από τον βομβαρδισμό του Ντονέτσκ, όπου σημειώνονται σφοδρές μάχες από την έναρξη της σύγκρουσης τον Απρίλιο, έξι πολίτες έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή. Πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό που έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής μετά την εφαρμογή της εκεχειρίας στις 5 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του ουκρανικού στρατού, οι αντάρτες βάλλουν εναντίον θέσεων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων γύρω από το αεροδρόμιο της πόλης, το οποίο ελέγχει το Κίεβο, χωρίς όμως να έχουν καταφέρει να απωθήσουν τον τακτικό στρατό.