Βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στην Καμπούλ στοίχισε σήμερα τη ζωή σε τέσσερις στρατιώτες της υπό το ΝΑΤΟ διεθνούς στρατιωτικής δύναμης, αναφέρει σε δήλωσή του ο συνασπισμός.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την έκρηξη, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι Ταλιμπάν. Ο υφυπουργός Εσωτερικών Μοχάμαντ Αγιούμπ Σαλάνγκι είχε αναφέρει νωρίτερα μέσω του Twitter πως ένας καμικάζι βομβιστής έβαλε στόχο μια αυτοκινητοπομπή των ξένων στρατευμάτων.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα πως οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 13. Σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, πολλοί άμαχοι φαίνεται να έχουν τραυματισθεί σοβαρά.

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 08:00 (τοπική ώρα, 06:30 ώρα Ελλάδας), την ώρα της πρωινής αιχμής, κοντά στην είσοδο της αμερικανικής πρεσβείας, ένα μεγάλο οχυρωμένο συγκρότημα ανάμεσα στο αεροδρόμιο και τη συνοικία στην οποία βρίσκονται, σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων, πολλές άλλες πρεσβείες, μια αμερικανική στρατιωτική βάση και το Ανώτατο Δικαστήριο του Αφγανιστάν.