Ο Πάπας Φραγκίσκος πρόκειται να μιλήσει στις 25 Νοεμβρίου ενώπιον των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός τύπου του Βατικανού.

«Ο Πάπας αποδέχθηκε την πρόσκληση να επισκεφθεί το Ευρωκοινοβούλιο και να απευθυνθεί, με ομιλία του, στα εκλεγμένα μέλη του, κατά την διάρκεια επίσημης συνόδου», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι.

«Πρόκειται για ένα σύντομο ταξίδι, δεν θα πρόκειται για μια επίσημη επίσκεψη στην Γαλλία», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού

Όσον αφορά την επίσκεψη που ο Φραγκίσκος αναμένεται να πραγματοποιήσει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο τον Νοέμβριο, ο πατέρας Λομπάρντι δήλωσε ότι «δεν έχει ακόμη καθοριστεί οριστικά» αναφερόμενος προφανώς στην επίσημη πρόσκληση η οποία αναμένεται να σταλεί – εκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο – και από τις τουρκικές αρχές, ώστε ο ποντίφικας να μεταβεί επίσης στην Άγκυρα.

Ο αργεντινός Πάπας είναι ο δεύτερος ο οποίος θα πάρει τον λόγο στο Ευρωκοινοβούλιο: ο πρώτος ήταν ο Ιωάννης Παύλος ο Δεύτερος την 11η Οκτωβρίου 1988.