Τον 59χρονο Φρεντ Ράιαν, πρώην επιτελάρχη του Λευκού Οίκου επί προεδρίας Ρόναλντ Ρίγκαν, διόρισε ο ιδιοκτήτης της Washington Post στη θέση του εκδότη της αμερικανικής εφημερίδας.

Ο Μπέζος αποφάσισε να αντικαταστήσει την έως τώρα εκδότρια της εφημερίδας, την 48χρονη Κάθριν Ουέιμουθ, τερματίζοντας έτσι την επί πολλές δεκαετίες κυριαρχία της οικογένειας Γκράχαμ στην ιστορική εφημερίδα, την οποία είχε αγοράσει ο προππάπος της Ουέιμουθ το 1933.

Ο Τζεφ Μπέζος αρνήθηκε να σχολιάσει τους λόγους της απομάκρυνσης της Ουέιμουθ, η οποία θα παραμείνει στην εφημερίδα ως σύμβουλος έως το τέλος του έτους.

Ο Φρεντ Ράιαν ανήκε στην ιδρυτική ομάδα του δημοσιογραφικού οργανισμού Politico, ο οποίος διανέμει περιεχόμενο μέσω Διαδικτύου, ραδιοφώνου και εφημερίδων, και θεωρείται βασικός ανταγωνιστής της Washington Post.

«Καλωσορίζω τον Φρεντ και τον ευχαριστώ που δέχθηκε να γίνει ο επόμενος εκδότης και διευθύνων σύμβουλος της Post. Ξέρω ότι θέλει με ενθουσιασμό να συναντήσει την εκδοτική ομάδα και να σηκώσει τα μανίκια του» δήλωσε ο Μπέζος, ιδιοκτήτης του Amazon.com, ο οποίος απέκτησε την Washington Post τον Αύγουστο του 2013 έναντι 250 εκατ. δολαρίων.

«Είναι μια απίστευτα συναρπαστική στιγμή για όλους όσοι δουλεύουμε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Η Washington Post είναι ένα κόσμημα που έχει να επιδείξει ό,τι καλύτερο υπάρχει σήμερα σε δημοσιογραφική ποιότητα και αξίες» είπε ο Ράιαν.