Ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς επανέλαβε, για ακόμη μία φορά, ότι η χώρα του δεν θα συνταχθεί με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων δυτικών χωρών και δεν θα επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο «Rossia24», ο κ. Βούτσιτς δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι απολύτως σαφές. Η Σερβία, σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο, απέδειξε με τη στάση της, στους Ρώσους εταίρους, ότι είναι ο καλύτερος τους φίλος στην Ευρώπη. Δεν επέβαλε και δεν θα επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Μιλώντας για την κατάσταση στην Ουκρανία, ο κ. Βούτσιτς επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από την ειρηνική επίλυση του προβλήματος» και συμπλήρωσε: «Όποιος δεν κατανοεί ότι η ειρηνική επίλυση είναι ο συντομότερος δρόμος για την έξοδο από την κρίση, κάνει μεγάλο λάθος».

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας τόνισε, επίσης, ότι η κυβέρνησή του δεν θα αθετήσει καμία επενδυτική συμφωνία που υπέγραψε με τη Ρωσία.

Ειδικότερα για τον αγωγό φυσικού αερίου «South Stream» θα εφαρμοστούν όσα συμφωνήθηκαν για την υλοποίηση του έργου. «Η Σερβία συνυπέγραψε τη συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού και δεν αλλάζει τίποτα. Η θέση μας είναι σαφής. Το ενεργειακό αυτό έργο είναι εξαιρετικής σημασίας για τη Σερβία και δεν διαμορφώνουμε τη στάση μας ανάλογα με την πολιτική κατάσταση που επικρατεί διεθνώς» δήλωσε κατηγορηματικά ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Η συνέντευξη του πρωθυπουργού της Σερβίας στο “Rossia24” θα το βράδυ της Δευτέρας.