Ενα μικρό κορίτσι, ηλικίας εννέα ετών, που μάθαινε να χρησιμοποιεί ένα αυτόματο Ούζι, σκότωσε κατά λάθος κατά τη διάρκεια του μαθήματος τον εκπαιδευτή της σε σκοπευτήριο στην Αριζόνα.

Το κοριτσάκι εκπαιδευόταν στο σκοπευτήριο Bullets and Burgers, στην περιοχή Λαστ Στοπ του Ουάιτ Χιλς, όταν έχασε τον έλεγχο του αυτομάτου που χρησιμοποιούσε, ανέφερε το γραφείο του σερίφη της κομητείας Μοχάβε.

Η σφαίρα έπληξε τον 39χρονο εκπαιδευτή Τσαρλς Βάκα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να πεθάνει λίγες ώρες αργότερα σε νοσοκομείο του Λας Βέγκας.

«Το κοριτσάκι τράβηξε τη σκανδάλη του αυτομάτου Ούζι και η ανάκρουση ώθησε το όπλο πάνω από το κεφάλι της με αποτέλεσμα να τραυματιστεί το θύμα», σημειώνει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Las Vegas Review Journal το κοριτσάκι είχε ήδη πυροβολήσει μία φορά, όταν ο επιλογέας πυρός γύρισε στην αυτόματη λειτουργία.

Το παιδί βρισκόταν στο σκοπευτήριο μαζί με τους γονείς του, τουρίστες από τις βορειοανατολικές ΗΠΑ, οι οποίοι μαγνητοσκοπούσαν το μάθημα.

Βίντεο που δείχνει το μάθημα σκοποβολής λίγα δευτερόλεπτα πριν το ατύχημα -αλλά όχι και τη στιγμή του ατυχήματος-, δόθηκε στη δημοσιότητα από την αστυνομία.

Ο Σαμ Σκαρμάντο, που διευθύνει το σκοπευτήριο, δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο KLAS: «Δεν γνωρίζω τι συνέβη. Οι εργαζόμενοί μας έχουν εκπαιδευτεί να στέκονται πάνω από τους επισκέπτες όταν πυροβολούν. Εάν πυροβολούν με το δεξί χέρι, έχουμε το χέρι μας στα δεξιά πίσω από αυτούς και είμαστε έτοιμοι να απομακρύνουμε το όπλο».

Τα μαθήματα σκοποβολής σε παιδιά στις ΗΠΑ, την χώρα με τους περισσότερους πολίτες που οπλοφορούν, δεν είναι κάτι ασυνήθιστο και πολλές φορές γίνεται και σε παιδιά πολύ μικρής ηλικίας, 7 ή 8 ετών, σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν στα σκοπευτήρια.