Στις 12 Αυγούστου, πέντε ημέρες προτού ο Τζέιμς Φόλεϊ αποκεφαλιστεί από τους τζιχαντιστές του ISIS, η οικογένειά του έλαβε το τελευταίο email από τους δολοφόνους του. Επειτα από έγκριση της οικογένειας, η ιστοσελίδα Global Post με την οποία συνεργαζόταν ο αμερικανός δημοσιογράφος, δημοσιεύει το πλήρες κείμενο.

«ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΟ ΠΟΙΜΕΝΑ ΤΟΥ;

Μήνυμα προς την αμερικανική κυβέρνηση και τα πρόβατά της, τους πολίτες:

Σας έχουμε αφήσει ήσυχους από την ατιμωτική ήττα σας στο Ιράκ. Δεν παρενέβημεν στη χώρα σας ούτε επιτεθήκαμε στους πολίτες σας ενόσω βρίσκονταν ασφαλείς στα σπίτια τους, παρότι μπορούσαμε να το κάνουμε!

Οσο για τα αποβράσματα της κοινωνίας σας, τα οποία κρατάμε αιχμάλωτα, ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΛΗΜΕΡΙ ΤΟΥ ΛΙΟΝΤΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΧΘΗΚΑΝ!

Σας δόθηκαν πολλές ευκαιρίες να διαπραγματευτείτε την απελευθέρωση των δικών σας με χρηματικές συναλλαγές, όπως το αποδέχθηκαν άλλες κυβερνήσεις.

Προτείναμε επίσης ανταλλαγή κρατουμένων ώστε να ελευθερωθούν Μουσουλμάνοι οι οποίοι βρίσκονται υπό τη δική σας κράτηση, όπως η αδελφή μας δρ Αφια Σιντίκι. Πολύ γρήγορα ωστόσο μάς αποδείξατε ότι δεν ενδιαφέρεστε για κάτι τέτοιο.

Δεν έχετε κανένα κίνητρο για να διαπραγματευτείτε με τους Μουσουλμάνους, πλην της γλώσσας της βίας, μία γλώσσα που λάβατε σε “αραβική μετάφραση” όταν επιχειρήσατε να καταλάβετε τη γη του Ιράκ!

Τώρα επιστρέφετε για να βομβαρδίσετε τους Μουσουλμάνους του Ιράκ ξανά, αυτή τη φορά καταφεύγοντας σε αεροπορικές επιδρομές και “μισθοφορικούς στρατούς”, δειλιάζοντας από μία κατά μέτωπον αναμέτρηση.

Σήμερα, τα σπαθιά μας ξεσπαθώνονται εναντίον σας, εναντίον της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ! ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΩΣ ΟΤΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΨΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΣ.

Δεν λυπηθήκατε τους αδυνάτους μας, τους ηλικιωμένους, τις γυναίκες ή τα παιδιά, οπότε ΔΕΝ θα λυπηθούμε τους δικούς σας!

Εσείς και οι πολίτες σας θα πληρώσετε το τίμημα των βομβαρδισμών σας!

Πρώτο θα είναι το αίμα του αμερικανού πολίτη Τζέιμς Φόλεϊ!

Θα εκτελεστεί ως ΑΜΕΣΟ αποτέλεσμα των παραβιάσεων εις βάρος μας!»