Πολίτης που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο όπου οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δεύτερο νεαρό αφροαμερικανό στο Μιζούρι τράβηξε όλη τη σκηνή με την κάμερα του κινητού τηλεφώνου του.

Σύμφωνα με όσα είχε ανακοινώσει η αστυνομία, δύο άνδρες περιπολικού πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν 23χρονο αφροαμερικανό, ο οποίος τους πλησίασε κραδαίνοντας μαχαίρι.

Ο αρχηγός της αστυνομίας Σαμ Ντότσον δήλωσε ότι ο νεαρός πήρε προϊόντα από τοπικό κατάστημα και άρχισε να συμπεριφέρεται περίεργα, πηγαίνοντας πάνω-κάτω στο δρόμο.

Οι αστυνομικοί που τον πλησίασαν του ζήτησαν να πετάξει το μαχαίρι του, αλλά εκείνος απάντησε «πυροβολήστε με, σκοτώστε με!» και τους πλησίασε σε απόσταση 1-1,5 μέτρου πριν εκείνοι πυροβολήσουν.

Το περιστατικό συνέβη λίγα χιλιόμετρα από το Φέργκιουσον του Μιζούρι, ενώ μαίνονταν οι ταραχές που ξέσπασαν μετά το θάνατο του 18χρονου Μάικλ Μπράουν.

Στο βίντεο που τράβηξε ο αυτόπτης μάρτυρας του τραγικού περιστατικού επιβεβαιώνονται οι περιγραφές της αστυνομίας. Ωστόσο, δεν διακρίνεται εάν αυτό που κρατάει ο νεαρός στο αριστερό του χέρι είναι μαχαίρι ή κάποιο άλλο αντικείμενο.