Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ το γεγονός ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα λίγο μετά μετά το διάγγελμα για τον αποκεφαλισμό του αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ από τους τζιχαντιστές πήγε να παίξει γκολφ με τους φίλους του.

Οι φωτογραφίες καταγράφουν τη μεταμόρφωση των συναισθημάτων του αμερικανού προέδρου που εμφανίστηκε συντετριμμένος κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος ενώ λίγο αργότερα φαίνεται να απολαμβάνει ξέγνοιαστος και χαμογελαστός το αγαπημένο του σπορ.

Ο Ομπάμα χαμογελαστός με τους φίλους του λίγο μετά το διάγγελμα για τον αποκεφαλισμό του Φόλεϊ.

Αρνητικές ήταν οι κριτικές που έγιναν από πολλούς πολιτικούς αναλυτές, οι οποίοι εκτίμησαν ότι αυτή η ενέργεια του αμερικανού προέδρου θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα στη δημοτικότητά του. Πολλά μέσα ενημέρωσης παρουσίασαν το θέμα με μεγάλες φωτογραφίες και ειρωνικούς ή καυστικούς τίτλους.

Ορισμένοι μάλιστα αντιπαρέβαλλαν τη στάση του Ομπάμα με εκείνη του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος γύρισε εσπευσμένα από τις διακοπές του στο Λονδίνο όταν έγινε γνωστό ότι ο δήμιος του Φόλεϊ ενδέχετο να είναι βρετανός πολίτης.

Αρνητικά ήταν τα σχόλια και των αμερικανών πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω των οποίων εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους για αυτήν την κίνηση του αμερικανού προέδρου.