Σε σόου απείθειας – αν όχι σε προεκλογική συγκέντρωση – μετέτρεψε την προσαγωγή του στις Αρχές ο ρεπουμπλικανός κυβερνήτης του Τέξας Ρικ Πέρι. Κατηγορούμενος για κατάχρηση εξουσίας και απόπειρα εκφοβισμού, ο Πέρι κατέφθασε χθες σε δικαστήριο της πρωτεύουσας Οστιν για να παραδοθεί (με ό,τι συνεπάγεται η διαδικασία: λήψη φωτογραφιών και αποτυπωμάτων) συνοδευόμενος από μία «λαοθάλασσα» υποστηρικτών του, οι οποίοι ζητωκραύγαζαν και χειροκροτούσαν.

Την περασμένη Παρασκευή, ο Πέρι, ένας εκ των πιθανών υποψηφίων για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές του 2016, κατηγορήθηκε ότι επιχείρησε να εξαναγκάσει την εισαγγελέα Ρόσμαρι Λέχμπεργκ, μέλος του δημοκρατικού κόμματος, να παραιτηθεί, ειδεμή θα προχωρούσε σε περικοπές του προϋπολογισμού της υπηρεσίας της. Πέρσι τον Απρίλιο, η Λέχμπεργκ είχε καταδικαστεί με την κατηγορία ότι οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης. Ο Πέρι είχε ζητήσει τότε την παραίτησή της. Οταν εκείνη αρνήθηκε, ο κυβερνήτης προχώρησε στον εκβιασμό.

Με τα χέρια ψηλά, ο Πέρι πρώτα εκφώνησε αργά την ομιλία του κι έπειτα παραδόθηκε θριαμβευτικά. «Είμαι εδώ σήμερα επειδή πιστεύω στον νόμο. Είμαι εδώ σήμερα, επειδή έκανα το σωστό. Θα μπω σε αυτό το δικαστήριο με το κεφάλι ψηλά γνωρίζοντας ότι οι πράξεις δεν ήταν μόνο νόμιμες, αλλά και σωστές», δήλωσε.