Ηταν φαίνεται καιρός. Μετά τους γίγαντες της ψηφιακής τεχνολογίας, τον Μπιλ Γκέιτς και τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ, μετά τους διάσημους ηθοποιούς, τραγουδιστές και αθλητές, ήρθε η σειρά των πολιτικών να λάβουν μέρος στην σκυταλοδρομία μπουγελώματος, που υπό την επωνυμία «ALS Ice Bucket Challenge» και χάρη στον ευγενικό σκοπό της και στην ισχύ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έχει λάβει πρωτοφανείς διαστάσεις, ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Με τον Μπαράκ Ομπάμα να έχει πολύ σοβαρότερα πράγματα να αντιμετωπίσει – παρά τις προκλήσεις που δέχεται από ένα σωρό διασήμους – την ψυχρολουσία δέχτηκε το πρωί της Τετάρτης ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ο νεότερος, ο οποίος μάλιστα αστειεύτηκε μαζί με τη σύζυγό του Λόρα.

Το μπουγέλωμα γίνεται για καλό σκοπό, για την ενίσχυση του ιδρύματος για την αντιμετώπιση της Αμυοτροφικής Πλευρικής Σκλήρυνσης (ALS): Οποιος δεν δεχτεί να μπουγελωθεί με παγωμένο νερό καλείται να υπογράψει μια επιταγή 100 δολαρίων.

Ο 43ος πρόεδρος των ΗΠΑ λοιπόν στο βίντεο που αναρτήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης εμφανίστηκε αρχικά απρόθυμος να μπουγελωθεί και αντ’ αυτού άρχισε να συμπληρώνει μια επιταγή. Ωσπου εμφανίστηκε ξαφνικά η γυναίκα του, Λόρα και τον μπουγέλωσε.

«Η επιταγή είναι δική μου, δεν θέλω να χαλάσω τα μαλλιά μου» αστειεύτηκε η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

Επειτα ο καταβρεγμένος πρώην πλανητάρχης προκάλεσε τον προκάτοχό του: Η ώρα του Μπιλ Κλίντον πλησιάζει…