Ανοιχτό το ενδεχόμενο να… συνταξιοδοτηθεί μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια άφησε ο Πάπας Φραγκίσκος, ενώ χαριτολογώντας δεν απέκλεισε ακόμη και να τον έχει πάρει ο Θεός μέχρι τότε.

Λίγες ώρες αργότερα, μία τραγική είδηση έφθανε για τον ίδιο στο Βατικανό: τρία μέλη της οικογένειας του ποντίφικα, περιλαμβανομένων δύο μικρανεψιών του ηλικίας οκτώ μηνών και δύο ετών, είχαν χάσει τη ζωή τους σε αυτοκινητικό δυστύχημα στην Αργεντινή. Νεκρή ανασύρθηκε επίσης η μητέρα των δύο παιδιών, ενώ ο πατέρας τους και ανιψιός του Πάπα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε στους δημοσιογράφους επιστρέφοντας από το ταξίδι του στη Νότια Κορέα και τους αποκάλυψε επίσης ότι πλέον μπορεί να διαχειριστεί τη δημοτικότητά του «πιο φυσικά», αν και στην αρχή τον είχε τρομάξει κάπως.

«Προσπαθώ να σκέφτομαι τις αμαρτίες μου, τα λάθη μου, όχι να γίνομαι αλαζόνας. Διότι γνωρίζω ότι αυτό θα κρατήσει για λίγο. Δύο με τρία χρόνια και μετά στον… Οίκο του Θεού», δήλωσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πρόσθεσε επίσης ότι ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣτ’ «άνοιξε μία πόρτα» με τη συνταξιοδότησή του, κάτι το οποίο δεν είχε κάνει κανείς άλλος πάπας για 600 χρόνια, και δήλωσε ότι είναι και αυτό μία πιθανότητα, έστω και αν δεν αναγνωρίζεται από ορισμένους θεολόγους.

Τα σχόλιά του έρχονται σε συνέχεια μίας συνέντευξης που είχε δώσει τον Μάρτιο στην Corriere della Sera, όπου για πρώτη φορά είχε υπονοήσει ότι ίσως και να ακολουθήσει τα βήματα του προκατόχου του Πάπα Βενέδικτου ΙΣτ’ που αποχώρησε από την Αγία Εδρα την άνοιξη του 2013.