Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών έπληξε το πρωί της Δευτέρας το δυτικό Ιράν, κοντά στην επαρχιακή πρωτεύουσα Ντεζφούλ, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 480 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Τεχεράνη, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωφυσικό ινστιτούτο.

Η ιρανική τηλεόραση έκανε λόγο για τουλάχιστον 250 τραυματίες και σημαντικές υλικές ζημιές, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για νεκρούς.

Η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στις 05:32 τη Δευτέρα (ώρα Ελλάδας) είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωφυσικό κέντρο.

Η ιρανική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες κατεστραμμένων σπιτιών και αυτοκινήτων. Ισχυρότερο ήταν το χτύπημα του Εγκέλαδου στην αραιοκατοικημένη επαρχία Ιλάμ του δυτικού Ιράν, στα σύνορα με το Ιράκ, όπου υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης.

«Ευτυχώς δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμιά ανθρώπινη απώλεια, μόνο πολλοί τραυματίες και σημαντικές υλικές ζημιές» δήλωσε ο εκπρόσωπος της τοπικής Ερυθράς Ημισελήνου.

Πολλοί κάτοικοι πέρασαν τη νύχτα έξω από τα σπίτια τους εξαιτίας των μικρών σεισμικών δονήσεων που έπλητταν από την Κυριακή την περιοχή.

Η ιρανική τηλεόραση μετέδωσε επίσης ότι 40 τραυματίες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στην πόλη Αμπντανάν.